Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Burger King kommer till rödhårigas undsättning

Publicerad: 11 oktober 2018, 08:30

I en ny reklamkampanj ger Burger King gratis burgare till rödhåriga i Argentina.


Ämnen i artikeln:

Burger KingReklam

Vidskeplighet är vanligt i Argentina, och det anses av vissa exempelvis ge otur att säga "grattis på födelsedagen" innan själva födelsedagen och att det ger tur att ta på sig en tröja ut och in. Ett annat exempel som belyser detta är att samtliga spelare ur argentinska fotbollslaget 1986 innan en vm-match kysste en kvinna som skulle gifta sig på samma hotell där fotbollslaget bodde, eftersom det skulle ge tur.

Välkänt i Argentina är även att rödhåriga anses ge otur. För att bli av med förbannelsen bör män ta på sin vänstra testikel medan kvinnor bör ta på sitt vänstra bröst. Burger King lanserar nu en kampanj  för att göra livet lite lättare för rödhåriga i landet – genom att erbjuda en extra gratis hamburgare till en vän för den som köper hamburgaren Whopper, skriver The Drum.

Burger King tar i filmen upp likheten mellan eld (som är essentiell för att grilla en burgare) och rödhårigas eld-liknande hår och låter ett flertal rödhåriga uttala sig om hur det är att vara rödhårig i Argentina.

Reklamkampanjen är utformad av reklambyrån David Buenos Aires.

Ämnen i artikeln:

Burger KingReklam

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.