Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Bussbolaget blir fossilfritt – kastar av "dinosaurier" från bussen

Publicerad: 21 november 2017, 15:16

Snart blir Luleå lokaltrafiks bussar fria från fossilt bränsle. Det uppmärksammar bolaget med en ny kampanj där alla "dinosaurier" kastas av bussarna.


Ämnen i artikeln:

ReklamVinter

För att uppmärksamma att Luleå lokaltrafiks bussar från och med nu kommer att tankas med fossilfritt bränsle har bolaget tillsammans med kommunikationsbyrån Vinter tagit fram en ny reklamfilm. Eftersom bolaget blivit fossilfritt kastas i reklamfilmen en "dinosaurie" av bussen under högljudda protester. Den senaste tiden har de gamla dieselbussarnas sidor prytts av dinosaurie-dekaler. "Dinosaurien" i reklamfilmen har även intervjuats av P4 Norrbotten.

– Vi vill göra en kampanj som väcker uppmärksamhet och som verkligen når ut med att vi nu kan erbjuda en ännu mer klimatsmart kollektivtrafik. Det har aldrig varit miljövänligare att välja bussen i Luleå. Det är viktigt att vi når ut med det. Med en lekfull kampanj kan vi göra något som kanske uppfattas som tråkigt kul, säger Anna Kowal Lindbäck, marknadschef på Luleå lokaltrafik.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

ReklamVinter

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.