Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Busschaufförer struntar i myndighetsbeslut

Publicerad: 26 augusti 2014, 07:27

Syndikalistiska Bussarbetarsektionen i Stockholm gick i förra veckan ut med en blockad för bussar med Sverigedemokraternas reklam. I morse togs den första bussen ut ur trafik. Detta trots att Arbetsmiljöverket bedömt att SD-reklamen inte innebär någon ökad säkerhetsrisk för chaufförerna.


Ämnen i artikeln:

KeolisArbetsmiljöverketSverigedemokraterna

"Mindre invandring här mer hjälp till flyktingar där"

Så lyder ett av budskapen i Sverigedemokraternas bussreklam.

Arbetsmiljöverket beslutade sig nyligen för att häva Kommunals stopp eftersom man anser att bussreklamen inte innebär någon ökad säkerhetsrisk för busschaufförerna.

Nu har Syndikalistiska Bussarbetarsektionen i Stockholm valt att strunta i beslutet. Den första bussen togs ur trafik i morse.

- Jag sa att bussen skulle tas ur trafik eftersom Syndikalisterna har satt Keolis i blockad gällande de bussar som har Sverigedemokraternas reklam, så alla fick gå ur bussen, säger busschauffören "Lasse" till Metro – han är medlem i sektionen.

Han berättar att flera blev aggressiva, men att han också fick stöd av en mörkhyad kille.

Han ångrar ändå inte det hela.
- Det är ett ställningstagande mot rasismen och att SL lämnar plats för rasism i sina lokaler och sina fordon så att jag som resenär är tvungen att stå ut med rasistiska budskap. Och att jag som bussförare tvingas köra omkring med det, säger "Lasse".

Han uppger att 30-tal bussförare deltar i blockaden och att den ska pågå tills vidare.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.