Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Buzz Aldrin tar Louis Vuitton till nya höjder

Publicerad: 11 juni 2009, 11:32

Sean Connery har gjort det. Likaså Francis Ford Coppola och hans dotter Sofia Coppola. Nu blir Buzz Aldrin, Jim Lovell och Sally Ride de nya namnen i fortsättningen på Louis Vuittons kampanj.


Ämnen i artikeln:

Louis VuittonOgilvy

Louis Vuittons senaste printkampanj är en hyllning till 40-årsfirandet av den första människan på månen. Kampanjen är en fortsättning på lyxvarumärkets satsning där fokus ligger på att resa. Denna gång ska kampanjen visa en resa som har haft en enorm betydelse för hela mänskligheten och som har utvecklat resandet till en ny dimension.

Kampanjen, vars koncept LV startade 2007, är liksom tidigare framtagen av reklambyrån Ogilvy & Mather Paris och för foto svarar återigen Annie Leibovitz. Kampanjen skildrar resandet som en personlig färd. Den visar en resa som sträcker sig bortom det geografiska sättet att resa.

Tidigare har bland annat Uma Thurman, Scarlett Johansson, Keith Richards, Sean Connery samt far och dotter Coppola deltagit i kampanjen.

Nu är det alltså astronauterna Buzz Aldrin, Jim Lovell och Sally Rides tur att fronta varumärket. Buzz Aldrin var den andra människan att sätta sin fot på månen den 20 juli 1969. Jim Lovell var befälhavaren för Apollo 13-uppdraget 1973 och Sally Ride var den första amerikanska kvinnan i rymden 1983.

Printkampanjen backas upp av sajten www.louisvuittonjourneys.com som går live i juli. Där finns just nu förhandsfilm med de tre astronauterna. Senare kommer sajten bestå av videointervjuer med de tre astronauterna där de berättar om hur deras resor förändrade deras liv.

Louis Vuitton

Arbetsgrupp:
Advertiser/Client: Louis Vuitton Malletier
Advertising Agency: OGILVY & MATHER, Paris
Country: France
Creative Director: Christian Reuilly
Copywriter: Edgard Montjean
Art Director: Antoaneta Metchanova
Photographer: Annie Leibovitz
Art Buyer: Laurence Nahmias
Account Supervisor: S. Sethuraman/L. Janneau/S. Giblin/J. Wilbrenninck/M. Reynaud
Advertiser’s Supervisor: Pietro Beccari/Antoine Arnault/Isabelle des Garets

Linda Fagerlind

Ämnen i artikeln:

Louis VuittonOgilvy

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.