Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Buzzfeed och Vox hotar dra sig ur SXSW

Publicerad: 28 oktober 2015, 12:13

South by Soutwest Interactive 2015.

Foto: Pressbild/Lisa Hause.

SXSW ställer in två paneler om speltrakasserier på grund av hot. Det har fått Buzzfeed och Vox att i sin tur hota om att dra sig ur festivalen.


Ämnen i artikeln:

SXSWBuzzfeed

Det var i förrgår som Hugh Forrest, arrangör för South by Southwest interactive, meddelade att de två panelerna "SavePoint: A discussion on the gaming community" och "Level Up: Overcoming Harassment in Games" ställs in på grund av att festivalen fått motta hot.

Det har fått både Buzzfeed och Vox att reagera.Buzzfeed meddelar att de tänker dra sig ur festivalen om Hugh Forrest inte återinför panelerna. Vox Media säger i ett uttalande att de ska ompröva deras medverkan i festivalen om SXSW inte löser problemet.

"Buzzfeed har medverkar på SXSW i åratal och vår personal är inbokade att tala i och att moderera ett halvt dussin paneler under SXSW 2016", skriver bolaget i ett mejl signerat Buzzfeeds videochef Ze Frank, chefredaktör Ben Smith och publisher Dao Nguyen. Det skriver Recode som har publicerat mejlet i sin helhet.

South by Southwest Interactive äger rum i Austin, Texas i USA i mars nästa år.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

SXSWBuzzfeed

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.