Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Bygger stilleben – av kläder

Publicerad: 14 februari 2012, 11:11

"Clothes for Mountains"

Foto: Philip Karlberg

Reklambyrån Hummingbirds använde kläder för ett värde av 250 000 för att bygga stilleben till deras senaste reklamkampanj.


Ämnen i artikeln:

Hummingbirds

Reklambyrån Hummingbirds har tagit fram annonsen "Clothes for Mountains" som lanserar sportkläder för Addnature. Det Humminbirds eftersträvar i kampanjen är att outdoorkläderna själva ska spegla äventyraren de möjliggör. Annonsen arbetades fram av Hummingbirds i samband med Bonniers reklamtävling Nya uppslag och ska publiceras i print, på webben och utomhus.

Hummingbirds arbetade fram annonsen tillsammans med fotografen Philip Karlberg. De tömde Addnaturebutiken på ett berg med kläder för att sedan bygga ett stilleben av kläderna som sedan fick portättera annnonsen och känslan för kampanjen "Clothes for Mountains".

– Vi letade efter ett sätt att visa bredden och spetsen på Addnatures sortiment, och samtidigt förmedla känslan av fridluftslivet. Med "Clothes for Mountains" får kläderna själva beskriva drömmen om vildmarken, säger Peter Westerberg, cd på Hummingbirds.

– Det blir ofta intressant om man blandar två saker som normalt inte hör ihop. Att låta en känd reklam- och modefotograf porträttera outdoorvärlden i ett stilleben, är inget som varken känns självklart eller som jag sett tidigare. Men jag tycker det blev en fantastisk bild, säger Johan Ekroth kommunikationsansvarig på Addnature.

Addnature:
Johan Ekroth - kommunikationsansvarig

Hummingbirds:
Carl Hasselblad – ad
Clas Vingård – projektledare
Cecilia Benninge – produktionsledare
Emil Löfman – copy
Fredrik Söderhielm – planner
Johan Caesar – ad
Peder Westerberg – cd

Fotograf:
Philip Karlberg
Set designer:
Linnea Apelqvist

Erika Siljendal

Ämnen i artikeln:

Hummingbirds

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.