söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Bynks offensiva reklamstrategi: "Kommer fortsätta synas mycket"

Publicerad: 3 maj 2019, 11:00

Under det senaste året har låneappen Bynk ökat sina medieinvetseringar med 370 procent till 266 miljoner kronor med en kraftig tyngdpunkt på tv. För Resumé berättar marknadschefen Mikael Bogg om strategin.

Ämnen i artikeln:

ReklamMedieinvesteringar

ART

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Mobilbanken Bynk är en relativt ny aktör med fokus på lån där låntagaren själv via Bynk-appen kan hantera sina lån. Bynk lanserades 2017 och har enligt siffror tagit i rejält i sina mediesatsningar (brutto) det senaste kalenderåret (mars 2018 till och med februari 2019). Detta visar siffror från Kantar Sifo som Resumé tagit del av. Exempelvis har Bynk investerat 187 954 000 kr i TV-reklam, vilket motsvarar en ökning med 439 procent jämfört med föregående år. De har tagit i ordentligt när det kommer till Internet-reklamen där de har ökat sin investering med 2476 procent jämfört med 2018, detta motsvarar 7 803 000 kr. Investeringen i strömmande medier har de även här tagit i ordentligt, siffrorna landar här på en ökning med 719 procent, vilket motsvarar 803 000 kr jämfört med 2018. Siffror för utomhusreklam, radio, kvälls- och dagspress saknas dock i den lista Resumé tagit del av.

Varför har ni satsat mest på just dessa kanaler?
– Bynk grundades inte för en nischad eller hajpad marknad. Istället skapade vi Bynk för att vi såg att det fanns ett behov hos människor att själva kunna styra över sin ekonomi utan dolda avgifter eller krångliga villkor. Därför kändes TV som en självklar ingång i vår mediestrategi. Då det handlar om att nå ut brett och sprida vår produkt från norr till söder investerar vi både i linjär-TV, online video och där vi hittar räckvidd i en vuxen målgrupp. Det är också ur den filosofin som vår senaste kampanj "Hela Sverige Bynkar" fötts, säger marknadschef Mikael Bogg till Resumé.

– Att etablera Bynk även på sociala medier kändes självklart. Där har vi fått möjligheten att måla upp berättelsen om Bynk ytterligare och att testa lite ny vinklar. Samma sak gäller för Youtube och andra digitala plattformar där vi ser fram emot att på kontinuerlig basis kunna släppa nytt material.

Vilka byråer har ni kopplat in?
– Vi har idag ett nära kreativt samarbete med reklambyrån Good Enough. Det är en liten byrå med stora idéer. Bynks och Good Enoughs vision och sätt att arbeta harmonierar väl. Detsamma gäller vår mediebyrå Bizkit Havas som varit med oss från start och hjälpt oss mycket i planering och medieinvesteringar.

Hur kommer ni att göra framåt?
– Bynk har stora ambitioner - både som bolag och när det gäller vår kommunikation.. Vi kommer fortsätta synas och att synas mycket. Exakt vilken mediamix vi planerar framåt svarar vi inte på. Dagens medielandskap är under ständig förändring så där vill vi kunna vara flexibla.

– När det kommer till sättet vi berättar om vår produkt så har det hänt mycket det senaste året. I det vill vi fortsätta utvecklas. Det är viktigt för oss att vi når fram med hur Bynk kan hjälpa människor i sin ekonomiska vardag genom att ta fram enkla, flexibla produkter och tjänster till riktigt bra villkor. Och precis som olika människor attraheras av olika medier attraheras de av olika berättartekniker. Att träffa rätt där är den viktigaste uppgift vi har.

= Sammanställningen är baserad på Kantar Sifo:s bruttoinvesteringar som inte ger en heltäckande bild av de digitala medieinvesteringarna.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev