Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Byrå stäms av kunden

Publicerad: 22 april 2009, 09:43

Amerikanska hamburgerkedjan Steak n Shake skrev kontrakt med reklambyrån The Varnson Group i september. Nu stämmer företaget byrån för kidnappning av webbsajt och för att ha tagit reklammaterial som gisslan.


Det här handlar troligtvis om de senaste årens  snabbaste konflikten mellan reklambyrå och kund, enligt reklamnyhetssajten Bnet.

Sammanbrottet mellan de båda parterna är total och The Varnson Group, baserad i Georgia, har stämt sin klient på 449 000 dollar i uteblivna fakturabetalningar.

Steak n Shake är en av USAs äldsta hamburgerkedjor men är pressat i dag under ekonomiska problem. I september förra året inledde The Varnson Group ett samarbete med företag och kontrakt skrevs på.

Byrån började omgående jobba med reklamfilmer och en ny sajt för företaget. Men redan i januari i år började problemen och i februari fick byrå besked om att kontraktet var brutet. Sedan var konflikten igång. Steak n Shake betalade inte sina fakturor och i gengäld vägrade The Varnson Group lämna ifrån sig jobbet byrån hittills gjort. Kidnappat sajten och tagit reklammaterial i gisslan, hävdar Steak n Shake i sin stämningsansökan.

Byrån förklara den uppflammade konflikten med att bläcket på kontraktet knappt hade torkat i höstas innan Steak n Shake började tala med as JWT, Empower Media, Zimmerman och ID Media om att inleda samarbeten.

Konflikten ska lösas i rätten om två veckor.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.