Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Byråchefen hade blodtryck som en 50-åring vid 27

Publicerad: 24 september 2013, 12:52

Magnus Hjelmare.

Läkarens chockbesked fick byråchefen Magnus Hjelmare att hoppa av. Han hade blodtryck som en 50-åring – vid 27 års ålder. – Ser man sig hela tiden som leverantör så kommer man i underläge, säger han.


Ämnen i artikeln:

#baramänniska

När Magnus Hjelmare var 27 år jobbade han 70-timmarsveckor på  reklambyrå. Hans liv gick lika snabbt som bakom ratten i hans Porsche.  Ända tills läkaren satte stopp för honom:

– Jag hade inga barn och jobbade alldeles för mycket även om jag  kände att livet lekte. Jag var 27 år och fick veta att jag hade samma  blodtryck som en femtioåring.

Beskedet satte punkt för en sjuårig  sejour i reklamvärlden. Magnus Hjelmare var sjukskriven i tre månader  innan han saktade ner och så småningom började att jobba med CSR-frågor istället. Sedan tre år tillbaka är han tillbaka i reklambranschen och driver byrån BERG, med nyttiga erfarenheter i bagaget.

– I dag är jag 41 år och tar det lugnare. Den där tiden bär jag med  mig. Man får vara vaksam och kan inte ”pleasea” alla konstant.

Efter det som hände dig. Vad är den viktigaste lärdomen du tar med dig som byråledare?
– Ser man sig hela tiden som leverantör så kommer man i underläge. Både för byråer och medarbetare är det viktigt att ha en god självkänsla och förstå sitt värde. Då blir man en bättre partner för sina kunder.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

#baramänniska

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.