Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Reklam

Byrågrundare – och mästerkock

Publicerad: 3 April 2014, 10:52

Amir Kheirmand.

Foto: TV4.

Amir Kheirmand, grundare av kommunikationsbyrån Navii, har blivit rikskändis. I går jublade han över finalvinsten i TV4:s "Sveriges mästerkock". Nu hoppas han att känsdisskapet ska lyfta byrån ytterligare.


Ämnen i artikeln:

Sveriges MästerkockTV4

Finalavsnittet, som sändes i går, spelades in den 5 december, och Amir Kheirmand får nu äntligen visa segerglädjen offentligt.

–      Jag har bara kunnat berätta det för mina närmaste innan. Det känns fantastiskt att vinna den här tävlingen, säger Amir Kheirmand, som för tio år sedan var med och grundade kommunikationsbyårn Navii i Västerås.

Amir Kheirmand var under en period vd, men klev för ett och ett halvt år sedan i stället ner som kundansvarig.

–      Jag trivdes inte som vd, jag ville vara ute och kränga och träffa kunder, säger han.

Navii har i dag 18 medarbetare.

–      Vi har aldrig gjort förlust. I år är den beräknade omsättningen 20 miljoner kronor, och sju procent på sista raden.

Amir Kheirmands kokbok släpps redan i dag, dagen efter finalavsnittet i TV4.

Hysterin kring honom är stor och han kommer att gå ner till 20 procent i arbetstid på byrån.

–      Jag kommer att vara på byrån en dag i veckan, resten av tiden går åt till matlagningsprojekten, säger Amir Kheirmand som vill starta ett matprojekt för barn- och ungdomar.

I sina kontakter med restaurang- och livsmedelsindustrin kommer Amir Kheirmand att ha chansen att leva på sitt namn och dra in nya kunder till byrån.

–      Vi har redan många kunder inom livsmedel och närbesläktade områden. Självklart kommer jag att ta chansen att försöka få in nya kunder genom alla nya kontakter.

Till sist, vad säger du om Mästerkocks-tvåan Ala Abasi som sågat dig bland annat för att du använde dig av färdig smördeg?

– Jag förstår inte varför hon är så arg. Man tar vad man har i skafferiet. Punkt. Att bli tvåa är ju starkt ändå, hon borde glädja sig över det.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Sveriges MästerkockTV4

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.