Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Byråkonkurs i Malmö

Publicerad: 21 augusti 2013, 19:26

Adamsson Appelfeldt Advertising i konkurs.

Adamsson Appelfeldt Advertising har begärt sig i konkurs. Tretton anställda berörs. Det uppger nyhetstjänsten Rapidus.


Tunga kundtapp och generella neddragningar i inköpen sänkte reklambyrån Adamsson Appelfeldt Advertising (AAA) med tretton  anställda på Media Evolution City i Malmö. Driftbolaget Ad Head, där  verksamheten var förlagd, har nu satts i konkurs på egen begäran. Kvar  finns holdingbolaget Adamson Appelfeldt Advertising, enligt Rapidus.

Men vd:n Torsten Hernemyr jobbar på en lösning som kan komma att rädda  halva verksamheten, enligt Rapidus. Ett alternativ är en konstellation med South Communications grundare Andreas Pitlik som i så fall skulle ta över delar av den konkursade verksamheten.

– 2012 var tufft och när vi inte såg någon förbättring var vi tvungna  att begära oss själva i konkurs. Det finns inga stora leverantörs- eller  bankskulder men vår personalstyrka är för stor i förhållande till de  uppdragen vi har, säger vd Torsten Hernemyr till Rapidus.

Byrån hade kunder som Skånemejerier, MFF och Svenska  Fotbollsförbundet. Bolaget ägdes vid konkurstillfället av Ulf Adamsson  och Krister Appelfeldt, samt Torsten Hernemyr.

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.