Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Byrån bakom Kents digitala kyrkogård

Publicerad: 20 september 2016, 06:27

Kent-fansen får minnesplats på nätet, kritikstorm mot Washington Post och Twitter går över gränsen. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

TwitterB-ReelWashington PostEdward SnowdenKent

Kent-fansen får minnesplats på nätet
Kent, bandet vars historia snart är slut, lanserar hemsidan Kentipedia. Här ska bandet tillsammans med fansen samla minnen i form av bilder, videor och anekdoter. Den som vill kan lämna in bidrag till och med den 31 december i år. Därefter kommer Kentipedia att bli en minnesplats för det som har varit. Bakom den digitala minneslunden ligger B-Reel. Kentipedia.se är en kronologisk tidslinje, där man får följa bandets utveckling från osignat eskilstunaband till Sveriges största rockband.

– Arbetet med kentipedia.se har varit och givande på både ett personligt och professionellt plan. Uppvuxen i Eskilstuna har man många egna minnen och upplevelser kring kent, bandet i replokalen bredvid, som med tiden blev Sveriges största rockband. Att nu få vara med och skapa ett projekt som kan samla denna resa från allas våra kollektiva kentupplevelser är fantastisk. Det här är ju också ett projekt som är meningen att det ska leva och finnas kvar för oöverskådlig framtid, säger Lars Bjurman på B-Reel i ett pressmeddelande.

Kritikstorm mot Washington Post
Washington Post har överraskat många amerikaner, inklusive journalister. Detta sedan tidningens ledning ställer sig mot att president Barack Obama ska benåda whistleblowern Edward Snowden. Det mest anmärkningsvärda i sammanhanget är att Washington Post, vid sidan av The Guardian, var med och publicerade NSA-läckorna 2013. Det rapporterar The Guardian. Ståndpunkten väcker kritik bland många journalister, bland annat Glenn Greenwald – en av reportrarna som avslöjade massövervakningen.

Nu går Twitter över gränsen
Twitter går ifrån sin regel om 140 tecken per inlägg. I en tweet avslöjade mikrobloggen att tillägg som bilder, videor, undersökningar och tweets som citeras i en retweet inte längre ska inkluderas i meddelandets längd.

Facebook gör förvärv
Facebook köper hårdvarubolaget Nascent Objects för en okänd summa pengar. Företaget kommer framöver ingå i Facebooks hårdvarulabb Building 8 samtidigt som grundaren och vd:n Baback Elmieh blir anställd av Facebook. Företaget arbetar därmed med teknik som påminner om Googles numera nedlagda Project Ara där en modulär smartphone utvecklades. Det rapporterar FinWire.

Ny app skickar upp Trump i rymden
Donald Trump kommer allt närmare Hillary Clinton i opinionsundersökningarna inför slutspurten till amerikanska presidentvalet. Nu har ett gäng spelutvecklare från Nya Zeeland lanserat ett nytt mobilspel där man kan skicka "Donald Jrump" ut i rymden.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.