Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Byrån där man tjänar mest

Publicerad: 31 oktober 2013, 09:12

Här på Jungfrugatan på Östermalm i Stockholm har Lilla Räven sina lokaler. Medarbetarna tjänar bäst i branschen i snitt.

Foto: Hitta

Hört talas om Lilla Räven? Det kanske du borde ha gjort. Här är byrån där medarbetarna tjänar bäst i branschen. Snittlönen: 79 000 kronor i månaden.


35 000 kronor i månaden är genomsnittslönen när Resumé sammanställt lönekostnaderna i sammanlagt 350 ledande reklam- och pr-företag.

I topp – på en ohotad förstaplats – återfinns skrällen Lilla Räven, med en genomsnittlig månadslön på 79 000 kronor. Tvåan Kreab Gavin Anderson har en snittmånadslön på 67 000 kronor.

Bakom Lilla Räven finns produktionsbolaget Bada Bing. Bolaget ägnar sig åt postproduktion av film och tv, och ligger bakom klippningen av tv-serier som ”Stjärnorna på slottet”, Let's Dance, Ullared och Bonde söker fru.

– Vi har de  absolut bästa klipparna i branschen, då tjänar de också bäst. Riktigt duktiga klippare är det svårt att få tag i , säger Lilla Rävens vd Anna Vuori.

Nu i höst går Lilla Räven ihop med The Chimney Pot.

Se lönelistan över de ledande 350 reklam- och pr-bolagen i dagens papperstidning av Resumé. 

Janne Sundling

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.