Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Byrån går in i labbet

Publicerad: 8 november 2011, 09:53

Omslaget togs fram på ett mycket litet kiselchip och förstorades sedan 1773 gånger.

CP+B och Chalmers presenterar nu första projektet från nya samarbetet. Med hjälp av nanoteknik har de tillsammans skapat, vad som kan förmodas vara, världens minsta katalogomslag.


Ämnen i artikeln:

CP+B

CP+B har, tillsammans med Niclas Lindvall och Phillip Krantz från Chalmers institution för mikroteknologi och nanovetskap, tagit fram omslaget till högskolans programkatalog för 2012.

– Vi insåg direkt att Chalmers sitter på en skattkista av spännande utrustning och projekt – och att studenterna har väldigt goda förutsättningar att vara kreativa och testa egna idéer på riktigt. Men eftersom det finns gott om andra högskolor som pratar i de här banorna ville vi gå längre och faktiskt göra någonting på riktigt, säger Robert Aquadro, copy på CP+B, i en release.

Med hjälp av en elektronkanon har omslaget skapats på ett kiselchip, som sedan avbildats i ett elektronmikroskop. 1773 gånger fick man förstora omslaget för att passa katalogens A4-format.

Christian Ström

Ämnen i artikeln:

CP+B

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.