söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Byrån lämnar pampiga lokalerna – flyttar till innovationshuset

Publicerad: 2 februari 2016, 10:02

Annette Gårdö, vd på MullenLowe Brindfors, byter lokal.

Foto: Andreas Elgstrand.

Nu byter MullenLowe Brindfors ut sina pampiga lokaler på Birger Jarlsgatan och flyttar in hos Epicenter. De blir den första reklambyrån som sätter sin fot i innovationshuset.

Ämnen i artikeln:

MullenLowe BrindforsGolinLowe BrindforsJesper KlingAnnette GårdöCalle Sjönell

Yasmine Winberg

yasmine.winberg@resume.se


Tidigare i veckan rapporterade Resumé att MullenLowe Brindfors får ny varumärkesidentitet efter att nätverket Lowe and Partners gick samman med den amerikanska byrån Mullen i fjol, båda ägda av IPG. Sedan länge har det också varit känt att byrån letar nya lokaler, nu står det alltså klart var flytten går – ytterligare en förändring för byrån.

Enligt vd:n Annette Gårdö var det i samband med att hyreskontraktet gick ut som de bestämde sig för att flytta – och att det alltså inte en kostnadsfråga. Detta trots att byrån länge har tampats med mångmiljonförluster och att personalens löner sänktes i höstas.
– Helt ärligt så hade vi möjligheter att hitta kostnadsbesparingar med hyres­gäster på långtidskontrakt här. Men vi kände att det var ett bra steg att hitta något nytt i och med den resa som ska göras framöver, säger hon.

Efter 15 år i Spårvagnshallarna går flyttlasset i månadsskiftet mars–april.

Varför Epicenter?
– Vi blir grannar med några av Sveriges mest spännande techbolag och får vara i en miljö där den digitala utvecklingen ligger i framkant och gränserna förflyttas. Det vill vi vara en del av, säger Jesper Kling, byråchef på MullenLowe Brindfors-ägda pr-byrån Golin.

Närmaste grannar blir betalningsföretaget iZettle och sociala nätverket Fishbrain.
– Det känns som att bli del av en ny helhet. Vi sitter i dag i några av Stockholms absolut finaste lokaler. De är helt fantastiska, men väldigt stora. I dag delar vi dem med två andra hyresgäster som vi tycker om, men samtidigt måste vi bygga vår egen kultur och egen byrå, säger Annette Gårdö.

Så ni kommer att sakna den här lokalen?
– Den är ett landmärke. Inte i en Stockholmsmening, men i reklamvärlden. Men det nya sammanhanget överväger allt, säger Jesper Kling.

Efter att lönerna sänktes har fem personer valt att sluta på byrån.

Hur är stämningen på byrån i dag?
– När vi hade neddragningar var det tufft. Vi pratade mycket ekonomi och att vi måste få till det. Det är klart att det har känts tungt för dem som har drabbats.

– Det gör att stämningen känns mycket bättre jämfört med i höstas. Sammanhållningen kom sig av att många valde att stanna kvar och nu flytten. Vi har kommit närmare varandra och håller på med ett stort kulturarbete, säger Calle Sjönell, cd på MullenLowe Brindfors.

Ni har lovat att siffrorna ska vända efter 2015. Hur ser det ut?
– Vi kan inte säga något förrän de släpps i juli. När jag kom in lade vi en treårsplan som vi har gått efter och vi har genomfört ett stort antal åtgärder. I princip har vi nått fram dit vi ska 2015, säger Annette Gårdö.

Men blev det en förlust 2015?
– Jag kan alltså inte säga något. Men vi har gjort en enormt bra resa.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev