Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Byrån trummar in julen på bara bakdelar

Publicerad: 3 december 2015, 08:52

Zulu Alpha Kilo donerar pengar till de som drabbats av tarmcancer. Det uppmärksammar byrån genom en minst sagt annorlunda film.


Ämnen i artikeln:

Jul

I vanliga fall gör reklambyråer filmer för sina kunders räkning. Men den kanadensiska byrån Zulu Alpha Kilo har gjort en film inför julen för att uppmärksamma deras egna donation till cancerdrabbade.

I filmen kallas "Jingle Butts" får den spanska slagverkaren Jorge Perez välja ut ett gäng lämpliga bakdelar bland byråns anställda. Sedan trummar han sig igenom den klassiska låten "Jingle bells". Byrån intygar att han trummar på både kvinnliga och manliga rumpor i filmen, men de har ändå fått kritik för att vara sexistiska.

I ett svar till Adweek skriver de:
"Zulu har alltid stöttat välgörande ändamål, och vi gör det ofta på ett löjligt och minnesvärt sätt för att vara uppriktiga mot vilka vi är som företag. Syftet med årets julvideo är att uppmärksamma vårt stöd till Colon Cancer Canada, och vi försäkrar att vi är "equal bum opportunists". Videon innehåller både manliga och kvinnliga modeller".

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Jul

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.