Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Byter byrå – igen

Publicerad: 18 januari 2012, 12:42

För ett år sedan lämnade han BBH London för jobb på Naked i Stockholm. Ny byter Johan Baettig till Garbergs. Där får han rollen digital creative director.


Ämnen i artikeln:

Johan BaettigNakedGarbergs

2008 lämnade kreatören Johan Baettig Åkestam Holst för Mother i London. Våren 2010 bytte han till BBH där han ersatte Johan Tesch.
Men för ett år sedan gick flyttlasset åter till Sverige, och byrån Naked.

Nu kan Resume.se berätta att han rekryteras till konkurrenten Garbergs.

– Johan kommer in i en ny roll för oss, vi har tidigare haft digital directors, nu blir han digital cd, och kommer in för att ta ett lite bredare grepp över det digitala, säger Joakim Landin, vd på Garbergs.

Det var relativt nyligen som han började på Naked, varför vill ni ha honom nu?

– Vi har gillat Johan länge och vad han gör och har haft en längre dialog, nu passade det både för honom och oss vilket känns jättebra.

– Naked är en fantastisk byrå med ett sjuhelsike driv, men att gå från BBH i London, som hade 350 personer, till Nakeds, då 18 personer, var så här i efterhand en för stor omställning. Vi har skiljts åt som vänner, säger Johan Baettig till Resume.se.

Vad var det som lockade med Garbergs?

– Jag har haft en dialog med Garbergs redan innan jag flyttade tillbaka till Sverige. Det är en byrå jag sett upp till länge som både gör och har en lång historia av många bra kampanjer. Sedan en tid tillbaka satsar de hårt på digitala lösningar. Som Digital Creative Director kan jag följa med och påverka den resan vilket jag tycker känns väldigt roligt.

Vilka kunder kommer du att jobba med?

– Det blir i stort sett alla våra kunder.

Tero Marjamäki

Ämnen i artikeln:

Johan BaettigNakedGarbergs

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.