Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Byter jobb – efter två månader

Publicerad: 25 mars 2014, 14:07

Leon Phang.

Leon Phang slutar på DigitasLBi efter bara två månader på jobbet. Nu blir han planner på INGO.
– Jag trodde det skulle vara mer likt en klassisk reklambyrån än vad det är, säger han.


Ämnen i artikeln:

DigitasIngo

Vid årsskiftet lämnade Leon Phang Jung von Matt för att testa vingarna på digitalbyrån DigitasLBi. Men sedan tre veckor tillbaka är han på INGO, där han förstärker planneravdelningen efter Thomas Weigle som nyligen gick till Carat.

Att det bara blev två månader på det senaste jobbet förklarar han med att verksamheten var allt för olik hur han vill arbeta.  
– INGO har dels många kreativa framgångar med sig och väldigt bra kunder. Jag var på DigitasLBi en kort stund och det var inte riktigt min grej. De är väldigt duktiga på sitt, men jag vill hålla på med reklam.

Leon Phang berättar att INGO:s vd Håkan Karlsvärd kontaktade honom och berättade att den tidigare plannerchefen hade slutat. Han föreslog att de skulle ses och prata.
– Det var en klockren rekrytering tajmningmässigt, säger Leon Phang.  

Istället för en plannerchef kommer INGO att ha ett tre man starkt plannerteam som ska arbeta mer integrerat i arbetsprocesserna än tidigare.
– Vi lägger lika mycket fokus på strategi som på kreativitet. Det gör att planners och kreatörer jobbar väldigt nära varandra genom hela processen. Med sin strategiska tyngd och genuina reklamintresse är Leon som klippt och skuren för detta. Vi är mycket glada att ha knutit honom till oss, säger Björn Ståhl, Executive Creative Director på INGO i en kommentar.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

DigitasIngo

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.