Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

C ville kampanja som SD i tunnelbanan – SL sa nej

Publicerad: 4 september 2018, 06:38

Så här skulle kampanjen ha sett ut.

Foto: Centerpartiet.

Centerpartiet ville göra en liknande kampanj som SD – fast tvärtom, Bonnierkoncernen styckas upp och kontroversielle Colin Kaepernick blir Nikes nya affischnamn. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

ReklambyråerBonnierMorgonsvepetSverigedemokraterna

Under sommaren 2015 kunde Stockholmare – och turister – läsa om tiggeriet i Sverige när de besökte Östermalmstorgs tunnelbanestation. Det var tak och väggar i framför allt rulltrappan som var tapetserade med kampanjen. Efter bara ett dygn blev kampanjen nedriven av människor som inte höll med om budskapet.

Av den anledningen blev det nej när Centerpartiet nu under valrörelsen ville göra en liknande kampanj, fast tvärtom. Budskapet skulle vara "Välkommen till vackra Stockholm! Vår stad blomstrar eftersom den är öppen mot världen. Men invandringsfientliga extremister sprider lögner. De säger att Stockholm plågas av våld och brottlighet. Men sanningen är att det är en av Europas vänligaste huvudstäder. Och en av världens mest hållbara städer". Efter SD-kampanjen anser SL att all reklam av säkerhetsskäl måste sitta på ordinarie reklamutrymme.

– Folk klättrade upp och försökte riva ner Sverigedemokraternas budskap. Efter det bestämde vi att all reklam måste sitta på ordinarie reklamytor, av säkerhetsskäl. Det gäller oavsett vem som annonserar. Politisk reklam är tillåten, men på ordinarie reklamytor, säger Claes Keisu, presskommunikatör på SL, till Aftonbladet.

Så styckas Bonnierkoncernen upp
Sent i går eftermiddag kom beskedet om att Bonniers vd Tomas Franzén lämnar koncernen vid årsskiftet. Anledningen är att styrelsen vill stycka upp bolaget efter Telias uppköp av TV4. Så här kommer strukturen att se framöver:

- Adlibrisgruppen, vd Johan Kleberg
- Books, vd Håkan Rudels
- Broadcasting, vd Casten Almqvist
- Business to Business, vd Karmo Kaas-Lutsberg
- Magazines, vd Lars Dahmén
- News, vd Anders Eriksson
- SF Studios, vd Michael Porseryd
- Ventures, vd Ulrika Saxon

Kaepernick blir Nikes nya ansikte utåt
Colin Kaepernick, som är före detta amerikansk fotbollspelare, är det nya ansiktet utåt för Nikes 30-årskampanj "Just Do It", där budskapet blir "Tro på något. Även om det betyder att offra allt". Mellan 2016 och 2017 präglades amerikansk idrott av knäböjningsprotesterna, som skulle belysa hur svarta behandlas i USA. Det väckte ont blod hos president Donald Trump, som var kritisk mot manifestationerna.

– Vi tror att Colin är en av de mest inspirerande idrottarna i den här generationen. Han har utnyttjat sportens kraft för att försöka skapa förändring, säger Nikes vice vd, Gino Fisanotti, till ESPN.

C More stoppar studionärvaron efter läktarskandalen
Det var under derbyt mellan Djurgården och Hammarby i söndags som en bengal kastades mot en sittplatsläktare, vilket medförde en 30 minuters försening av avsparken. Samtidigt fick en fotograf en stol kastad på huvudet. Nu meddelar C More att de ska stoppa studionärvaron på Tele2 Arena. Det gäller alla matcher på obestämd tid. Anledningen är att de inte kan garantera personalens säkerhet. Det skriver Aftonbladet.

Snapchats hemliga kontor i Göteborg avslöjat
Snapchats koncernbolag har öppnat ett kontor i Sverige – i all tysthet. Kontoret, beläget i Göteborg, etablerades redan 2016 men fick först namnet "Snapinc AB" i år. Enligt DI Digital, som var först med nyheten, sysselsätter kontoret en person. Syftet är att "Stödja försäljning och verksamhet".

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.