Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Calle Görman ny vd på Carat

Publicerad: 9 januari 2008, 13:07

Calle Görman blir ny vd för Carat Sverige efter Stina Honkamaa. Han kommer närmast från jobbet som operativ kreativ chef på Ica. – Jag är imponerad av Carats tankesätt och vill utveckla det, säger han.


Calle Görman.

Calle Görman tar över efter  Stina Honkamaa  som ska bli ny vd för Google Sverige. Han kommer också att bli vice vd för Aegis Media Sverige som är koncernbolag för Carat och de övriga sex bolagen inom gruppen i Sverige.

– Carat är ett fantastiskt spännande medieföretag. Jag är imponerad av Carats tankesätt och vill utveckla det. Men jag är ingen klassisk administratör eller vd. Jag kommer mer från ett kreatörshåll.

Vilka fördelar ser du med att komma just från kreatörshållet?
– Både internt och externt tror jag det är bra att ha en annan infallsvinkel. Det sitter många duktiga specialister på Carat och det behövs någon som tar en mer generell roll.

Vad vill du åstadkomma på Carat?
– Om man ser på kommunikationsmarknaden så finns det ingen naturlig ägare av den. Det finns många nischade företag och byråer. Carat skiljer sig från mängden och jag vill ta Carat till en ny nivå, säger Calle Görman och fortsätter:

– Jag vill ta med Carats nuvarande kunder in i en ny tid. Jag vill bland annat få dem att våga ta det digitala steget fullt ut. I dag bär alla människor med sig mobilen överallt till exempel, men ändå köper så många företag fortfarande stora reklamutrymmen i tv.

Calle Görman kommer närmast från rollen som operativ kreativ chef för Ica där han har varit sedan 2004. Hans uppdrag de senaste sex åren har haft tonvikt på varumärkesbyggande och organisatoriskt helhetstänk för de varumärken och kundprojekt han agerat i.

Vad har du lärt dig av din tid på Ica som du nu tar med dig till Carat?
– Jag har lärt mig mycket om storföretagspolitik. Jag skulle kunna jobba i Bryssel efter min tid där. Men också mycket om hur man värnar om ett stort varumärke och får personer runtomkring en att växa. Det är det jag gillar, att inspirera människorna runtomkring mig.

Du har även ett förflutet på Resumé, vad gjorde du här?
– Det stämmer. Det var 1999 tror jag som förre chefredaktören tog in mig som konsult. Mitt jobb var att göra om tidningen och att få all personal att förstå varför förändringarna var bra. Det var ett väldigt kul jobb. Vi byggde om tidningen innefrån tillsammans trots att jag kom utifrån som konsult. Det är så jag gillar att jobba.

Göran af Klercker, koncernchef för Carats moderbolag Aegis Media Sverige, säger att det främst var personliga egenskaper som gjorde att de valde Calle Görman.

– Men han har även bra ledaregenskaper, är en bra coach och inspiratör för personalen. Det är en viktig egenskap hos en vd, att man kan attrahera och behålla bra personal. Han har även en bred kommunikationskompetens vilket gör honom utmärkt för att utveckla Carat.

Calle Görman beräknas tillträda sin nya tjänst i slutet av månaden.

Linus Fremin

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.