Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Calle Schulman anmäls för smygreklam – igen

Publicerad: 31 juli 2017, 07:35

Calle Schulmans inlägg.

Foto: Skärmdump

Calle Schulmans Instagram-inlägg hyllar bilhyrningstjänsten Drive Now. Nu har han anmälts till Konsumentombudsmannen (KO). Enligt anmälaren rör det sig om smygreklam.


Ämnen i artikeln:

InstagramCalle SchulmanKonsumentombudsmannenReklamSmygreklam

Så sent som i juni fälldes Calle Schulman av Reklamombudsmannen (RO) för bristande reklammärkning av ett inlägg på sitt Instagram-konto. Nu har medieprofilen KO-anmälts för ett annat inlägg som hyllar Drive Now. Bilden saknar en "sponsrat" eller "reklam"-märkning men Schulman skriver i bildtexten att "Det här är reklam för något bra". Anmälaren hävdar dock att det rör sig om smygreklam.

"Hur många gånger ska du behöva fällas av RO och KO @calleschulman för att du ska förstå att regler för reklammärkning gäller även dig? Du ska börja ditt inlägg med #reklam , #annons eller #samarbete . Hur många gånger ska du behöva sitta och falskgråta i försvar hos RO?" undrar en användare i kommentarsfältet.

Calle Schulman själv hävdar att det är uppenbart att inlägget är sponsrat.

"Det finns inga lagar. Man ska fatta att det är reklam när man läser inlägget. Och det är väldigt tydligt ovan. I övrigt är RO hopplöst föråldrat i sin syn" skriver han som svar i en kommentar.

Smygreklam eller ej? Här nedan kan du se inlägget och avgöra vad du tycker själv.

Kan verkligen rekommendera @drivenowswe - man blippar en bil i närheten så har man den så länge man vill. De har dessutom ett gäng såna här bilar utan tak. Kostar lika lite som de andra elbilarna och minicoopersarna! Bara dumskallar äger bilar när detta finns! Man behöver inte ena betala p-avgiften. Bara att ställa sig på första bästa plats. Det här är reklam för något bra. Och länk finns i bion - använd den så slipper ni anslutningsavgifterna och så får ni massa extratid att åka runt och ha det gött med. Alla vinner! (Kvinnan och hunden ingår ej i erbjudandet.) Ett inlägg delat av Calle Schulman (@calleschulman) Jul 20, 2017 kl. 7:49 PDT

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.