Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Camp David-regissör vann Novellfilmspris

Publicerad: 29 januari 2013, 14:00

Niclas Larssons film "Vatten" vann Stora Novellfilmspriset under Göteborgs Filmfestival.


Camp Davids unge regissör Niclas Larsson vann årets stora Novellfilmspris för sin kortfilm ”Vatten” i samband med Göteborgs Filmfestival som ägde rum i helgen.

Förutom utmärkelsen från juryn som leddes av ”Torka aldrig tårar utan handskar”-regissören Simon Kaijser fick Niclas Larsson även publikens pris. ”Vatten”  är hans första film och han tror att det har gått så bra för att filmen är nästan helt utan dialog.

-  Min första tanke var att göra en film helt utan dialog, och alternativen var då få, typ antingen sätta handlingen i rymden eller under vattnet - därför blev det en undervattensfilm. Sen ville jag berätta en kärlekssaga, då tillkom det helt enkelt lite dialog för att förklara karaktärer. Det är nog det som tjusade både juryn och publiken - helt enkelt för att den är fåordig och oanad i sitt berättande, säger Niclas Larsson till Resumé.

Vad innebär det här priset för dig?
- Jag hoppas fler byråer får upp ögonen och vågar skicka in pitchar. Jag älskar att jobba, och gör det gärna mer!  

Niclas Larsson har varit på Camp David sedan hösten 2012.

Stora Novellfilmspriset är på 200 000 kronor och är instiftat av Svenska Filminstitutet och SVT.

Fredrik Hazén

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.