lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Cancerfonden gör världens första skuggfotbollsplan

Publicerad: 13 juni 2014, 10:19

På måndag lanserar Cancerfonden världens första skuggfotbollsplan, "Play in the Shade", ett pilotprojekt som vill undersöka om det går att få svenskar att röra på sig i skuggan i stället för att ligga still i den starka solen mellan klockan 11 och 15.

Ämnen i artikeln:

Cancerfonden

LF

Linus Fremin


Projektet vill bidra till att minska ökningen av den allvarligaste typen av hudcancer, malignt melanom, då fallen har fördubblats i Sverige sedan år 2000.

"Play in the Shade" hålls då solen är som starkast, mellan klockan 11 och 15. Fotbollsplanens linjer syns då solen är som mest intensiv mitt på dagen.

– Vi svenskar vet att vi ska skydda oss mot stark sol på semestern, men många glömmer att skydda sig hemma i Sverige. I stället för att komma med pekpinnar vill vi locka människor till lek och rörelse i skuggan då solen är som starkast, säger Yvonne Brandberg, biträdande vetenskaplig sekreterare på Cancerfonden och professor i vårdvetenskap vid Karolinska universitetssjukhuset, Solna i en kommentar.

Skuggfotbollsplanen kommer att finnas i en solig del av Hagaparken i Solna utanför Stockholm på måndag den 16/6 mellan klockan 11 och 15.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev