Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Carl Bildts varning till resande ungdomar

Publicerad: 20 februari 2013, 09:07

Carl Bildt.

Foto: Pressbild.

Utrikesminister Carl Bildt agerar voice over i UD:s nya reklamfilmer. Syftet är att få ungdomar att bättre förbereda sig inför sina resor.


Ämnen i artikeln:

Carl BildtBlomquist & Co

Det är reklambyrån Blomquist som tillsammans med Ligistfilm har gjort de nya filmerna för Utrikesdepartementet. Budskapen levereras av Carl Bildt med hans karaktäristiska röst.

Filmerna är gjorda i form av en videodagbok inspelade med en iPhone. Vi får följa karaktärerna Ulrik och Danne som gör mer eller mindre ogenomtänkta grejer.

– Många har uppfattningen att staten står för hemresa eller betalning av vården om du blir sjuk i utlandet. Så är inte fallet. Många i målgruppen har dålig koll på vilken typ av försäkring de har eller vad den täcker. Att tvingas söka läkarvård i utlandet när man inte har försäkring kan bli en mycket dyrköpt erfarenhet. Genom U&D-bloggen hoppas vi att fler unga ska tänka efter före, kommenterar Patric Nilsson på UD.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Carl BildtBlomquist & Co

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.