Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Carlsbergs aprilskämt som man önskade var sant

Publicerad: 1 april 2016, 07:51

Ett glas vatten, en brustablett och 90 sekunder senare har du en öl framför dig. Låter det för bra för att vara sant? För det är precis vad det är, tyvärr.


Ämnen i artikeln:

Carlsberg

I dag är dagen då ens källkritik verkligen sätts på prov. Det är 1 april och skämten trillar in från olika håll. Vissa aprilskämt är bättre än andra, och visst kan man ibland bli besviken när man får reda på att skämtet inte stämde? Som till exempel Carlsbergs nyhet om ölbruset – en brustablett som ska förvandla vattnet till en öl.

I ett pressmeddelande skriver de att ölbruset fungerar precis som en vanlig brustablett. Man fyller ett glas med kallt vatten, lägger i tabletten, väntar i 90 sekunder och så har man en god, skummig öl framför sig.

– Det har varit en lång process och vi har flera gånger varit nära att ge upp. Men efter många sena kvällar i labbet har vår dröm äntligen gått i uppfyllelse, säger dr Love Lager, laboratoriechef på Carlsberg, i en kommentar.

Ja, det låter ju härligt det dr Love Lager säger. Ölen skulle dessutom vara helt ekologisk och planer på en mörkare variant pratades det också om. Kanske Carlsberg Sverige och dr Love Lager borde ta sig till laboratoriet på riktigt och framställa ölbrustabletten?

Louise Lindberg

Ämnen i artikeln:

Carlsberg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.