Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Carlsbergs kamp mot sjöfyllan – sjösätter alkoholfri ölbåt

Publicerad: 6 juli 2018, 11:36

Foto: Pressbild

Ölbåten kommer brumma runt i Stockholms skärgård och dela ut alkoholfri öl till törstiga båttrafikanter.


Ämnen i artikeln:

CarlsbergStockholmReklamKampanj

Den nuvarande sjöfyllerilagen gör att ingen får köra båt med alkohol i blodet. Som ett alternativ till att få i sig öl, men ingen alkohol, erbjuder nu Carlsberg Sverige alkoholfri öl via sin ölbåt, som under sommaren kommer glida runt i Stockholms skärgård.

– Sommaren är högsäsong för ölförsäljningen och under senare år har allt fler upptäckt alkoholfri öl. Tidigare sågs alkoholfria alternativ mest som ett nödvändigt ont, men nu finns det både en stark alkoholfri trend och massor av goda alkoholfria öl att välja mellan, säger Henric Byström, kommunikationschef på Carlsberg Sverige.

Förra sommaren ökade försäljningen av alkoholfri öl i dagligvaruhandeln med 30 procent jämfört med samma period 2016, enligt Delfi svensk dryckstatistik.

Carlsberg Sverige sjösätter ölbåten den 7 juli. På båtens facebook-sida kan du följa dess alkoholfria resa och se var den befinner sig.

Cohn & Wolfe ligger bakom kampanjen.

Alex Hartelius

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.