Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Carlsbergs mardrömsresa

Publicerad: 23 april 2010, 10:00

Carlsbergs skulle smörja den svenska krögareliten i Hongkong. Men pr-resan blev en mardröm. Stjärnkrögarna blev strandsatta och flera har tvingats bekosta och fixa hemresorna på egen hand. Melker Andersson kom hem i går efter en resa via Rom och Wien.


Ämnen i artikeln:

CarlsbergMelker Andersson

Melker Andersson. Foto: Carina Jäderström.

Carlsberg vill förbättra relationen med de finaste svenska restaurangerna – bryggerijätten bjöd därför in ett 80-tal svenska krögare till en veckolångresa till Hongkong för ”fortbildning och inspiration”. Bland annat stod Formel 1 på underhållningsprogrammet.

Enligt vad Resume.se erfar fick krögarna betala runt 15 000-20 000 kronor själva för att det inte skulle uppfattas som bjudresa.

Men vulkanutbrottet på Island förstörde avslutningen. Askmolnet satte käppar i hjulet för hemfärden och gästerna har tvingats stanna fem dagar längre än planerat.

Carlsberg får stå för notan för krögarnas extra hotellnätter. Företaget får också bekosta mat och underhållning för de strandade gästerna.

Carlsberg erbjöd, efter beskedet om askmolnet, deltagarna flyg hem den 11 maj – om åkte hem tidigare skulle de få bekosta hemresorna själva.

Många har på olika sätt försökt ta sig hem. Restaurangerna har mycket att stå i den här tiden på året – uteserveringerna öppnar och schemat är pressat.

Stjärnkocken Melker Andersson som äger en rad lyxkrogar, landade i Sverige i går, via Rom och Wien.

– Eftersom Melker inte kunde vänta har han tillsvidare bekostat resan själv, säger hans presskontakt Lili Assefa till Resume.se.

Carlsberg ska nu fixa flyg hem för de som är kvar i morgon. Gästerna och bryggerijätten delar på kostnaden för hemfärden.

– Klart att det som hänt är besvärligt. Det är omständigheter vi inte kan råda över, säger Henric Byström, presschef på Carlsberg Sverige.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

CarlsbergMelker Andersson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.