Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Carlshamns goa gubbar

Publicerad: 28 april 2008, 08:02

Återlanseringen av det klassiska varumärket Carlshamn har startat. Här är de nya ”Gott gotti gott gott”-gubbarna i tv-reklamen: Arne Hegerfors, Björn Ranelid och Lasse Berghagen. – Den tidigare filmen blev kultförklarad och det var inspirerande att få jobba med en regissör som Felix Herngren, säger Arne Hegerfors till Resume.se.


Arne Hegerfors, Björn Ranelid och Lasse Berghagen gör nya Carlshamn-reklamen.

Resume.se har tidigare skrivit att reklambyrån Åkestam Holst har fått uppdraget att väcka liv i klassiska varumärket Carlshamn. Byrån vann världsledande Raisios upphandling i konkurrens med tre andra byråer.

2006 ersatte Raisio Carlshamn med Keiju – men det visade sig vara ett strategiskt misstag. Försäljningen föll kraftigt.

Nu återuppstår varumärket Carlshamn för att ta tillbaka de förlorade marknadsandelarna och öka försäljningen.

Göran Åkestams "gott-i-gott-gubbar" i Carlshamnreklamen blev snabbt folkkära och varumärket har fortfarande 96 procents kännedom.

Och nu kommer en uppdaterad version – med en oväntad trio. Tv-profilen Arne Hegerfors, författaren Björn Ranelid och artisten Lasse Berghagen deltar i reklamfilmen, som regisserats av Felix Herngren.

– Reklambolaget hörde av sig och den tidigare brödrafilmen blev ju kultförklarad. Dessutom var jag intresserad av att arbeta med Felix Herngren, som är rikligt prisbelönt och kul som person, säger Arnen Hegerfors.

Inspelningarna ägde rum i fint vårväder utanför Stockholm och tog en arbetsdag.

– Det är samma tema som de tidigare "Gott gotti gott gott"-filmerna, säger Arne Hegerfors och fortsätter:

– Felix är duktig, inspirerande och drivande och jag känner Lasse Berghagen och Björn Ranelid, så det var kul att träffa dem igen, vi hade kul ihop.

Det är långt ifrån första gången Arne Hegerfors gör reklamjobb. Tidigare har han varit affischnamn för Mitsubishi, Coca-Cola och McDonalds.

Den nya reklamfilmen för Carlshamn släpps vecka 21.

Den klassiska Carlshamnsreklamen.

Läs även: Carlshamn upp i smöret igen

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.