Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Carlström lämnar Great Works

Publicerad: 23 november 2011, 15:39

Resumés krönikör Fredrik Carlström startar konsultverksamhet.

Efter fyra år hoppar Fred­rik Carlström av som vd på Great Works New York-kontor. Hans nya konsultverksamhet Carlstrom & Company ska bland annat hjälpa svenska företag att etablera sig i USA.


Ämnen i artikeln:

Great Works

År 2010 vann Great­ Works det prestigefyllda priset ”ADWeek Insurgents of the year”. I förra veckan lämnade Fredrik Carlström vd-jobbet på byråns kontor i New York.
Det nya konsultbolaget Carlstrom & Company har redan öppnat kontor i New York. Inom kort planerar han att starta verksamhet i Los Angeles, San Francisco samt ett representationskontor i Stockholm.
– Ett exempel på en kund är ett etablerat medieföretag som funnits i 30 år. Deras fråga till oss är: Hur ser vår affär ut i framtiden? Vårt uppdrag blir att bygga en ny plattform för hela varumärket som de kan tjäna pengar på.
Mest ser Fredrik Carlström fram emot det andra benet i konsultverksamheten där han bland annat kommer att hjälpa svenska företag som vill etablera sig i USA. Företag som konsultbolaget antingen investerar i, hjälper till att hitta finansiering från andra investerare i Fredrik Carlström nätverk, eller går in i med konsulttjänster.
– Vi ska hjälpa företag som redan har en bra produkt, men förstår att det är för dyrt att anställa en pr-byrå, en reklambyrå, en digital byrå etc. Vi går in och jobbar holistiskt med marknadsföring direkt med företagsledningen. Jag är superpeppad. I stället för att bara jobba som konsult till en kund kommer jag att arbeta med företag där jag har ett personligt ekonomiskt intresse­ i att det går bra för dem.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Great Works

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.