Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Carola Määttä lämnar Ogilvy

Publicerad: 14 januari 2010, 08:41

Vd:n Carola Määttä lämnar Ogilvy. Nya jobbet: kommunikationsdirektör på Proffice.


Ämnen i artikeln:

Carola Määttä

Carola Määttä.

– Det är tråkigt att lämna alla fantastiska medarbetare och kunder. Men efter fem år som Sverigechef för Ogilvy och 20 år i kommunikationsbranschen är det dags att gå vidare till kundsidan där jag tror att jag kan bidra med en hel del erfarenhet, säger Carola Määttä i ett pressmeddelande.

Carola Määttä ska stanna på WPP-ägda Ogilvy tills ersättare är på plats.

– Det känns tillfredsställande att lämna efter ett år då vi har lyckats över förväntan. Det beror på att vi
har fått in flera nya kunder under 2009, till exempel AstraZeneca Nordic, Handelsbanken, Meda, OKQ8, Doxa och Zebra Technologies. Dessutom deltar vi i dagsläget i flera pitcher, säger Carola
Määttä och fortsätter:

– Mitt uppdrag var bland annat att förflytta Ogilvy Sverige kreativt och jag är stolt över de framgångar vi har haft. Under 2009 har Ogilvy bland annat vunnit guld i Guldägget, guld i Eurobest, guld i Cannes Lion, två guld i Svenska Designpriset samt en 100-Wattare för långsiktig varumärkesvård.

Mike Welsford, Nordenchef för Ogilvy, hyllar Carola Määttä. Han anser att hon gjort ett ”enastående jobb”.

– Carola Määttä har levererat bättre än budget varje år. Även det tuffa året 2009 gör Ogilvy Sverige bättre resultat än 2008.

Määttäs nya jobb: kommunikationsdirektör på Proffice.

– Proffice är ett starkt bolag i snabb utveckling. Det ska bli spännande att få vara med och utforma Proffice framtid i ett expansivt skede inom bemanning och rekrytering, säger Carola Määttä.

Carola Määttä har har de senaste fem åren varit CEO och kommunikationsstrateg för Ogilvy Group Sweden. Hon är styrelseordförande för WPP Sverige – där ingår ett 20-tal övriga svenska kommunikationsbyråer.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Carola Määttä

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.