tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Caroline af Ugglas i kampanj mot trafficking

Publicerad: 24 maj 2013, 13:57

Foto: Pressbild/Linus Hallsénius/TV4.

Konstnären och artisten Caroline af Ugglas är delaktig i kampanjen ”Business Against Trafficking”, initierad av organisationen Real Stars.

Ämnen i artikeln:

Reklam

MH

Magnus Helander


RealStars är en ideell organisation som grundades 2010 med syfte att verka för en bättre värld, fri från sextrafficking.

Tidigare i år sjösatte organisationen kampanjen ”Travel for Fair Sex.” Där satte man fingret på att många av de resmål som svenskarna älskar mest  också är platser för sexturism – något som inte får utrymme i den  traditionella marknadsföringen.

Nu drar Real Stars igång ”Business Against Trafficking”, med syftet att frågan blir en del av företagens CSR och ansvarsfrågor.

För att främja  ändamålet har konstnären och artisten Caroline af Ugglas bidragit med en  unik tavla som tryckts upp i en begränsad upplaga.
– Jag stöder många saker. Jag tycker att man har som plikt att göra  det om man kan, att stödja människor som har det svårt och far illa.  Förhoppningsvis finns det fler som känner som jag, och gillar tavlan,  köper den och därigenom stöder arbetet mot trafficking, säger Caroline  af Ugglas.

Business against  trafficking är en del i nätverket Marknadschefernas CSR-projekt 2013. Trafficking  för sexuella ändamål ökar kraftigt i Europa, ändå är det en fråga som har en undanskymd roll i CSR-sammanhang.
– Jag  tror att det finns mycket engagemang och vi vill att företag ska bry sig  om de här frågorna, säger PeO Axelsson från Marknadscheferna.

– Mänskliga rättigheter är inte bara är en fråga för myndigheter och  ideella organisationer.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev