Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

CD:n tog tjänstledigt – öppnar restaurang

Publicerad: 27 maj 2015, 14:37

Matkonceptet – gua bao och milkshakes

Foto: Pressbild.

Max Larsson von Reybekiel är creative directorn som tog tjänstledigt för att arbeta med matprojekt. Nu har han tillsammans med Lux restauranger tagit fram ett nytt matkoncept som lanseras i början av juni – som ska ta taiwanesiska baos till Stockholm.


Nästa torsdag slår dörrarna upp till en av Stockholms mest dolda utomhusterrasser – restaurang EAT:s terrass i MOOD-gallerian. Där ska restaurangen, som fått namnet EAT BAO, husera och konceptet är baos och milkshakes med asiatiska smaker. Baos, eller gua baos som det egentligen heter, kommer från Taiwan och är ångkokta bröd som serveras med olika fyllning. Dessutom utlovas "en hel del vegetariskt, fermenterat, syrat och ångkokt" på menyn.

–Jag har jobbat tillsammans med Lux Restauranger och EAT och utvecklat konceptet. Det som är roligt med EAT är att de är väldigt ambitiösa och god, vällagad mat betyder allt, och då kan man inte göra vilken typ av mat som helst. Därför har vi tittat på: vad rimmar med moderrestaurangen EAT? Vad finns i det asiatiska köket som kan passa? säger Max Larsson von Reybekiel som till vardags arbetar som creative director på Klarna men har tagit tjänstledigt för att arbeta med ett par olika matprojekt under en period.

På Klarna har Max Larsson von Reybekiel tagit fram en ny identitet, en ny logotyp, nya visuella riktlinjer och flera reklamfilmer. Därför upplevde han att det kunde vara roligt med en paus och han ser det som ett bra sätt att hitta ny inspiration.

Har du haft användning för dina yrkeskunskaper som creative director i arbetet med det här matkonceptet?
– Absolut, allt handlar om idéer och att få dem att hända. Om att förhålla sig till de förutsättningarna man har på ett smart sätt och det tycker jag verkligen vi har lyckats med här. Och i likhet med Klarna så har vi fått till en bra produkt och då är kommunikation enkelt.

Varför behövs en bao-restaurang i Stockholm?
– En restaurang till är väl egentligen inte vad Stockholm behöver, men många svenskar har varit mycket utomlands i till exempel NY, London eller Berlin – där bao slagit stort och de gillar den typen av mat. Det finns flera restauranger med baos på menyn i Stockholm, men det har inte funnits något ställe som tagit det ett steg längre med olika varianter – så det tyckte vi var roligt att göra.

Fokus på EAT och EAT BAO ligger på maten, men de generösa öppettiderna gör att restaurangen under sommaren valt att gästas av en rad DJ:s.

–Vi har öppet mellan 17-01 och då behövs det musik. Vi hoppas förstås att många ska komma till oss för en after work och se det som ett stopp på vägen innan man går vidare ut, avslutar Max Larsson von Reybekiel.

Linnéa Kihlström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.