Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Cederberg ny cd på Storåkers

Publicerad: 14 oktober 2009, 15:51

Johan Elsner slutar som vice vd och cd på Stor­åkers. I stället kliver copyn Mia Cederberg in som ny cd.
– Jag är jätteglad, säger vd Pia Grahn Brikell.


Ämnen i artikeln:

Storåkers McCannMia Cederberg

Mia Cederberg blev Pia Grahn Brikells val som ny cd på Storåkers när Johan Elsner slutar och flyttar till Thailand.

Johan Elsner har varit vd för retailbyrån Momentum, tf vd för Storåkers och cd för byråerna sedan sammanslagningen i vintras. I december slutar han för att flytta till Thailand med sin familj.
– Jag har lovat min fru det här i fem år. Nu känns det som ett ypperligt tillfälle att ta timeout och fylla på energi, säger Johan Elsner.
– Jag har ett väldigt roligt yrke, men det är också väldigt höga krav och det är rätt presssande i längden.

Sparandet över

Att Storåkers nu är igenom sitt sparpaket och att hans familj i somras utökades med ytterligare en dotter avgjorde saken. Johan Elsner har köpt en enkel biljett till hustruns hemland Thailand.
– Det är tråkigt att han slutar, men det är hedrande att han vågar ta det steget, säger Pia Grahn Brikell, vd för Storåkers.

Hon är glad att kunna presentera Mia Cederberg som ny cd för byrån. Mia Cederberg kom tillbaka från sin mammaledighet nu efter sommaren och Pia Grahn Brikell säger att hon genast kände igen en cd-begåvning i henne:
– Mia kommer in med ny energi och inspiration.

Mia Cederberg själv är tacksam att hon har varit mammaledig under våren, vilken har varit en jobbig tid på byrån. Hon är inte heller helt ny i rollen som kreativ ledare.
– Jag har haft ett kreatörsansvar tidigare. Nu får jag ägna mer tid åt detta och ska bara vara copy på kunderna Mer och ONOFF, säger Mia Cederberg.

Hur vill du leda det kreativa arbetet på Storåkers?
– Det är fortfarande ett litet jobb med att gifta ihop våra två byråer. I längden handlar det om att skapa trygghet och ett bra arbetsklimat. Men också att vara ett slags säkerhetskontroll för det arbete som lämnar byrån.

Vad som händer med positionen vice vd för Storåkers är inte klart, enligt vd Pia Grahn Brikell.

Ulrika Fjällborg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.