Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Cedergren "bänkad" av Michael Ballack

Publicerad: 24 november 2008, 14:18

180 Amsterdam ska med 25 nya fotbollsfilmer lyfta fram sportskojätten Adidas egen tv-plattform. – Vi fick ungefär två timmar med varje spelare på plats så det gällde att vara snabb i svängarna, säger Martin Cedergren, cd på 180 Amsterdam, till Resume.se.


Martin Cedergren

180 fick i somras i uppdrag att ta fram 25 fotbollsfilmer för adidas.tv, sportskojättens satsning på en egen tv-plattform på nätet.
adidas TV ska knyta samma alltifrån produktinformation till idrottsliga framgångar för varumärket Adidas.

De fyra första filmerna är redan färdiga.
– För att vara så mobila och flexibla som möjligt kör vi med ett väldigt litet team, säger Martin Cedergren.

Han är cd tillsammans med Sean Thompson, som bland annat besökte Sverige i våras och berättade om strategin bakom ”Impossible Is Nothing”.
Tillsammans med producenten Joe Togneri och norske redigeraren Martin Engh har teamet rest runt i Spanien och England. De har bland annat filmat Raul och Arjen Robben, Real Madrid, Adebayor och Robin van Persie, Arsenal, Frank Lampard och Michael Ballack, Chelsea och Steven Gerrard och Xavi Alonso, Liverpool.

– Vi fick ungefär två timmar med varje spelare på plats så det gällde att vara snabb i svängarna. Spelarna var väldigt trevliga och var med på noterna.

Filmerna är uppdelade i tre produktkategorier: Predator, F50 och adiPure.
Predator, är ”actionversioner” anpassade för YouTube med syfte att snabbt spridas viralt.  F50 har animerade och lekfulla inslag, medan adiPure bygger på rak ”storytelling”, med svartvita inslag, bland annat filmade i slow motion, förklarar Martin Cedergen.

– Filmerna ska främst spridas på nätet, men kan även dyka upp på TV och i butik framöver.

I en av filmerna, där Michael Ballack, försöker prickskjuta genom en cirkel kan den skarpsynte notera att Martin Cedergren själv sitter till vänster på bänken i bakgrunden, en klassisk Hitchcock, med andra ord.

Men just den filmen har flera svenska kopplingar.
– Han som står och håller upp ringen och får bollen i skrevet är Mark Whitehead på Adidas, han pratar svenska efter att ha jobbat fem år på Framfab.

Peter Willebrand

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.