Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Centern tjuvstartar med tv-reklam

Publicerad: 12 maj 2010, 15:04

Centerpartiet fick bara 4,9 procent i dagens väljarbarometer från Novus. Men nu satsar de en hel del av sin valbudget på en tvåveckors vårkampanj. Redan på måndag går Centern som första parti under valåret igång med tv-reklam på TV4.


Ämnen i artikeln:

Waters Widgren TBWACenterpartietScream

Kampanjen kommer att synas utomhus och i tv.

"Nya företag ger nya jobb", är parollen för Centerns vårkampanj. Ambitionen är att bli ännu tydligare som företagarparti.
– Vi vill lyfta kopplingen mellan växande företag och nya jobb. Det ska bli enklare, roligare och mer lönsamt att vara företagare, säger partisekreteraren Anders Flanking.

I tv-reklamen handlar det om en ung kvinna som har en lysande företagsidé, men där framtidstron bromsas av byråkratiska hinder.

Men åtminstone en företagare ska få sin idé förverkligad. Centern ordnar samtidigt en tävling där den mest spännande företagsidén ska få grundplåten till ett aktiebolag och hjälp med att komma igång. Idéerna ska bedömas av en jury som leds av partiledaren och näringsminister Maud Olofsson.

Jämsides med tv-reklamen går en utomhuskampanj, och vecka 21 får 1,6 miljoner hushåll en trycksak från Centern.
– Men det viktiga under vårkampanjen är de personliga mötena. Vår ambition är att genomför 150 000 personliga samtal under de två veckorna, säger kommunikationschefen Lena Forsman.

Centern köper under vårkampanjen mediautrymme för tre miljoner, plus kostnaden för hushållsutskicket. Totalt är deras valbudget på 50 miljoner kronor.

Fakta: Centerns reklamfilm

Tid: 30 sek och 20 sek
Byrå: WatersWidgren/TBWA. Projektledare: Robert Schelin Produktionsledare: Marika Hedström AD: Patrick Waters Copy: Håkan Engler; Planner: Niclas Norström; Web director: Måns Ulvestam och formgivaren Stefan Gallon
Produktionsbolag: StyleWar Producent: Carl Linder Produktionsledare: Andreas Ibohm
Mediebyrå: Scream Projektledare: Hans Hellgren

Janne Sundling

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.