Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Centerns tecknade solskenshistoria

Publicerad: 21 augusti 2014, 13:31

Bild från filmen.

Byrån The Fan Club ligger bakom Centerns valfilm som släpptes i dag. Partiet vill lyfta fram sin egen politik – med hjälp av tecknat och sång.


Ämnen i artikeln:

Val 2014The Fan ClubCenterpartietOla SpännarScream

– Animation i politiska sammanhang brukar användas mer till satir men vi gör det till i positivt syfte vilket vi är stolta över. Vi väljer att fokusera på vår egen politik och på att konkretisera vad vi vill göra, säger Centerns kommunikationschef Ola Spännar i ett pressmeddelande.

Det är en solskenshistoria som målas upp där tunga, gråa ”byråkratklossar” baxas undan och där grönskan istäklet får spira – ett samhälle Centerpartiets frågor miljö, mat, småföretagande och utveckling i hela landet.  

Alla sjunger sedan med i Centerpartiets vallåt ”Nära dig”. Det är en lättsam skildring av ett samhälle byggt på

– Centerpartiets politik står i kontrast mot centralstyrning och betongpolitik som begränsar människors egen kraft. Det vill vi illustrera med en positiv film om handlingskraft och närodlad politik, som man blir glad av att titta på, säger Ola Spännar.

Centern anser att filmerna som partiet tog fram inför EU-valet blev en succé med totalt 800 000 visningar webben, varav över en halv miljon för valfilmen om de två Brysselbyråkraterna som räknar träd i en hage.

Det vill man nu spinna vidare på.

Kommunikationsbyrå: The Fan Club
Produktionsbolag: The Producers & King Edward
Design and Creative Direction: againstallodds
Animation Production: Milford Film
Mediebyrå: Scream

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.