Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Chalmerskompassen – ett hjälpmedel i studiedjungeln

Publicerad: 1 april 2015, 09:38

Bild ur en film

För den studiesugna finns en uppsjö av utbildningar att välja mellan. Men med hjälp av den speciellt framtagna "Chalmerskompassen" ska det nu bli lättare att hitta rätt.


Ämnen i artikeln:

CP+BCP+B Scandinavia

"Det spelar ingen roll vad du läser, du kommer bli en eftertraktad person oavsett". Det har varit Chalmers tekniska högskolas budskap under en lång tid. Johan Wetterberg är kommunikatör på Chalmers. Han berättar om utgångspunkten till kampanjen i ett pressmeddelande.

– Vi vill på ett roligt och underhållande sätt visa upp Chalmers möjligheter och även om vi är väldigt specifika i varje exempel, är själva mängden filmer ett utmärkt bevis på bredden i Chalmers utbildningar.

Kampanjen är signerad CP+B och fokus ligger på att tiden går fort när man har roligt. Chalmerskompassen har tagits fram för att underlätta för blivande studenter att hitta i utbildningsdjungeln. I ett lättsamt quiz får den blivande studenten svara på ett antal frågor. Vad studenten svarar talar om vilken utbildning som kan passa, och utbildningen presenteras sedan genom en kort animerad film.

– Vi har gjort galet många filmer. Inte mindre än 22 olika filmer har producerats under kort tid. En för varje utbildningsinriktning, säger Dennis Rosenqvist, art director på CP+B Scandinavia.

– Produktionsbolaget Kokokaka har gjort en fantastisk insats med att ta fram alla dessa små livshistorier som avverkas på ungefär 45 sekunder. Tiden går helt enkelt fort när man har roligt, avslutar Dennis Rosenqvist.

Arbetsgrupp CP+B
Art Director – Dennis Rosenqvist
Copy – Annica Brinck
Design – Mathias Luoto, Azadeh Navabi
UX Design - Azadeh Navabi
Motion Graphics – Jonas Bergdal
Planner – Tommy Carlsson
Account Director – Karin Branmark
Account manager – Clara Lundberg
Utvecklare – Arvid Sollenby
Creative Technology Director – Marcus Åslund

Arbetsgrupp Kokokaka
Producent – Sofia Aspeheim
Animatör – Jimmy Johansson
Animatör – Martin Hjellström
Illustratör – Jenny Strandberg
Musik & Ljud – Jesper Norda

Se två av filmerna här:

Linnéa Kihlström

Ämnen i artikeln:

CP+BCP+B Scandinavia

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.