Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Charles Saatchis strypgrepp på hustrun förfärar branschen

Publicerad: 16 juni 2013, 15:55

The Mirrors bilder på Charles Saatchis attack mot hustrun Nigella Lawson har blivit en världsnyhet.

Brittiska The Mirror har fångat Charles Saatchi på bild när den 70-årige reklamlegendaren på en restaurang i London tar strypgrepp på sin fru, den världsberömda tv-kocken Nigella Lawson. Överfallet förfärar Storbritannien och reklamvärlden.


Ämnen i artikeln:

Saatchi & SaatchiM&C SaatchiCannes Lions

The Mirror har bilder på när multimiljonären Charles Saatchi, grundare till Saatchi & Saatchi och M&C Saatchi, på den exklusiva London-restaurangen Scott's i Mayfair tar strypgrepp på sin fru – tv-kocken Nigella Lawson.

Enligt The Mirror fick Charles Saatchi ett vredesutbrott på hustrun, sa hårda ord till henne och tog sedan till fysiskt våld. Nigella Lawson såg enligt tidningen skräckslagen ut, nickade ansträngt och förskte lugna ner sin sin man när han tog strypgrepp på henne, flera gånger om. Efteråt föll Nigella Lawson i gråt.

Skandalen är en världsnyhet som även ger eko under reklam-VM, Cannes Lions, som startade i dag.

Charles Saatchi är en av branschens ikoner. Tillsammans med sin bror Maurice startade han den globala reklambyrån Saatchi & Saatchi och ledde byrån fram till 1995 då han tvingades bort. Samma år grundade Saatchi-bröderna M&C Saatchi som också har verksamhet i Sverige.  Charles Saatchi är även känd som en stor konstsamlare och ägare av Saatchi Gallery.

I morse
konfronterade brittisk press Charles Saatchi utanför dennes bostad på King's Road i London-stadsdelen Chelsea. Han sa inte ett ord till journalisterna utan hastade in i en taxi. En och en halvtimme senare kom en sammanbiten Nigella Lawson ut från bostaden och åkte, utan att ge några kommentarer, i väg i en bil tillsammans med sin son.

Charles Saatchi är inte uppsatt som delegat eller föreläsare under Cannes Lions. Enligt arrangörerna är det oklart om han planerat att på ett eller annat sätt närvara vid festivalen.

Händelsen skakar reklamvärlden och byråerna som Charles Saatchi grundat.

– Jag har inga kommentarer i nuläget, säger Bjarte Eide, vd för M&C Saatchi i Sverige, till Resumé.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.