Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Charlotte Perrelli rasar – indragen i reklambluff

Publicerad: 12 april 2016, 05:48

Charlotte Perrelli är drabbad av en bluff (se skärmdump).

Foto: Wikimedia Commons (montage)

Artisten figurerar i reklam för bantning mot sin vilja, Soran Ismail vinner tv-pris och Buzzfeed avfärdar stämning. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

FacebookBuzzfeedCharlotte Perrelli

Charlotte Perrelli rasar – indragen i reklambluff
Just nu sprids en falsk artikel där artisten Charlotte Perrelli påstås ha gått ner i vikt genom att äta gröna bönor. Den uppdiktade intervjun är publicerad på en falsk hemsida som utger sig vara Aftonbladet, vilket är helt felaktigt.
– Det är jättetråkigt. Folk sitter hemma och köper produkter och blir rålurade. Det finns ju inte ens några produkter, säger Charlotte Perrelli till riktiga Aftonbladet, som uppmärksammar reklambluffen.
På hemsidan syns också reklam för olika viktminskningspiller samt bilder och filmer på personer som rasat i vikt. Charlotte Perrelli har varnat sina följare för det fula knepet på sin blogg:
"Jag har inget samarbete med dessa bluffmakare. Trams, bluff och båg!!!!! Blir galen och vet inte hur man ska komma åt dessa lurendrejare!" rasar artisten.

Soran Ismail prisas vid tv-gala
SVT-programmet "Absolut svensk" med Soran Ismail ska prisas i kategorin minoriteter i samhället vid den europeiska tv-galan Prix Circom, skriver TT.
– Jag vill göra ett program som är avpolariserande och som löser upp lite knutar. Förhoppningsvis kan det här bidra med en ökad förståelse för andra personer, oavsett vem man är, sade Ismail till nyhetsbyrån i höstas.

Buzzfeed avfärdar stämning
I januari blev Buzzfeed stämda av Michael Leidig som ligger bakom nyhetsbyrån Central European News. Orsken är deras artikel The King of Bullsh*t News från förra våren som avslöjade CEN:s högst tveksamma storys. Nu kräver Buzzfeed att stämningen på 11 miljoner dollar ska avfärdas, rapporterar AdAge. De menar att deras artikel är substantiellt korrekt, och att nyhetsbyrån bör tåla granskning i egenskap av offentligt företag. Även i Sverige har CEN uppmärksammats av Jack Werner under rubriken "Nyhetsbyrån som blåste Mediesverige".

Facebook planerar en chatbot-funktion
I morgon anordnas Facebooks utvecklarkonferens F8. Då väntas bolaget bland annat avslöja sina stora chatbot-planer, skriver Digiday. Sajten Techcrunch har tidigare berättat om hur Facebook vill utveckla sin Messenger-app och skapa nya tjänster som är anpassade för företag.

Periscope adderar rit-funktion
Facebook har gett sig in i stenhård konkurrens mot Twitter-ägda Periscope om att vara störst på livevideo. Nyligen avslöjade Facebook en lång rad nya funktioner, och nu svarar Periscope med samma mynt skriver bland annat The Next Web. Exempelvis ska det framöver vara möjligt att kunna rita på skärmen i direktsändning och lägga till emojis som förstärker intrycken – allt i glatt Snapchat-manér.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.