Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Chef på Skatteverket i reklamfilm

Publicerad: 18 oktober 2010, 05:32

Stefan Bergmark, en av cheferna på Skatteverket, hyllar verkets IT-konsultföretag Capgemini i företagets reklamfilm.
Nu tvingas han göra "en pudel" efter hård intern kritik.


Stefan Bergmark ansvarar bland annat för IT-verksamheten. Och i filmen, med titeln ”Helping the Swedish tax agency” (Att hjälpa den svenska skattemyndigheten), strör Bergmark lovord över Capgemini.

Skatteverkets medarbetare får inte göra uttalanden där de värderar företags produkter, och Stefan Bergmark får hård kritik.

– Det är skandal. Han är ju en av de allra högsta cheferna här och ska ha fått utbildning i vad som gäller, säger Ing-Marie Sandin, ordförande för Fackförbundet ST inom Skatteverket, till ST Press.

Stefan Bergmark säger att han inte fick någon ersättning och att han trodde att filmen bara skulle användas internt på Capgemini. Han säger att han deltog för att ”förbättra integrationen” mellan företaget Capgemini och Skatteverket.

– Men det blev helt fel och helt galet. Jag har inte följt våra riktlinjer. Det var ren korttänkthet från min sida, säger han till ST Press.

Magdalena Andersson, överdirektör på Skatteverket, säger att man inte kommer att gå vidare med ärendet eftersom Stefan Bergmark har bett Capgemini att ta bort filmen.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.