Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Chimney tar sig ”down under”

Publicerad: 24 mars 2014, 14:49

Det europeiska kreatörshuset Chimney har inlett ett samarbete med det australiensiska digitala produktionshuset Marbay. Chimney ska kunna erbjuda digitala lösningar till kunderna i Europa genom samarbetet.


Ämnen i artikeln:

Chimney

Enligt bolagen öppnar partnerskapet för en potentiell expansion till Asien med Australien som språngbräda.

–  Flera av Marbays nuvarande kunder vill expandera sin verksamhet till  Singapore, det är något som vi ska göra tillsammans under Chimney som  varumärke, säger Michal Kalinowski, vd på Chimney i en kommentar.

Marbay  grundades av den svenske regissören och kreatören Johan Polhem och den  brittiske producenten och före detta marknadsdirektören Lee Ritson.

Marbay ska kallas Chimney Australia i och med samarbetet.

–  Genom att utöka Marbays erbjudande inom produktion och digitalt med hög  visualiseringsgrad och koncepttjänster från Chimney som kommer att  hjälpa oss att stödja våra kunders behov ännu bättre, säger Johan Polhem  i en kommentar.

Chimney grundades i Stockholm 1995, har 280 anställda i 5 länder och producerar 6 000 filmer per år för mer än 60 länder.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Chimney

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.