Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Citat köper konkursdrabbade Leon

Publicerad: 14 februari 2014, 09:32

Lars Lundström, vd Citat.

Foto: Pressbild.

Norden-byrån Citat köper den konkursdrabbade Norrköpingsbyrån Leon. Citat öppnar också kontor i Norrköping och tar över tio medarbetare i och med förvärvet.


”Genom affären stärks positionen i fjärde storstadsregionen,  kundleveranserna säkras samt att stora samordningseffekter uppnås med  omedelbar verkan.”

Så lyder beskedet från Citat i och med att man nu köper den konkursdrabbade Norrköpingsbyrån Leon.

Citat öppnar ett kontor i Norrköping i och med förvärvet och får en bemanning på drygt tio personer från just Leon.

– Den här affären ligger helt linje med vår strategi, säger Lars Lundström, vd på Citat i en kommentar.

Han uppger att Citat var i kontakt med Leons ägare 2012 och att man agerade snabbt när byrån nyligen försattes i konkurs.

–  Norrköping ligger mitt i ett spännande industriellt kluster. Citat och  Leon har redan innan gemensamma kunder och vi ser stora  samordningsfördelar som skapar mervärden både för oss och våra kunder,  säger Lars Lindström i en kommentar.

Han uppger också att beslutet  innebär att man räddar ett antal arbetstillfällen samtidigt som man  säkrar leveransen för kunderna.

– Vi har gjort en dramatisk resa på  Leon den sista tiden, och det ska bli en spännande utmaning att bli en  del av Citat och deras fokuserade utveckling och kultur, säger Patrik  Nellhag, Creative Director på Leon, som blir en av Citats nya strateger i  Norrköping.

Citat har även verksamhet i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingfors, Köpenhamn, Oslo och Kharkov i Ukraina.

Byrån har totalt 165 medarbetare.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.