Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Citroën drar tillbaka reklamfilm efter anklagelser om sexuella trakasserier

Publicerad: 30 december 2021, 12:23

Citroën har bett om ursäkt för att reklamfilmen uppfattats som stötande.


Ämnen i artikeln:

Citroën

Det gäller en reklamfilm för Citroëns bilmodell C4 som har gått i Egypten, rapporterar BBC. Strax efter att reklamfilmen gick live så twittrade den amerikansk-egyptiska journalisten Reem Abdellatif att filmen var obehaglig och möjliggör sexuella trakasserier. 

Detta eftersom reklamfilmen fokuserar på bilens inbyggda kamera, som huvudpersonen i filmen använder för att fotografera en kvinna.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Twitter är blockerad under “Visa våra partners”.

Citroën har dragit tillbaka filmen och bett om ursäkt, de skriver:

”Citroën bryr sig om samhällena i de länder där vi är verksamma och vi tolererar inte någon form av trakasserier. Vi beklagar djupt och förstår den negativa tolkningen av filmen. Tillsammans med vår affärspartner i Egypten tog vi beslutet att dra tillbaka denna reklam från alla Citroëns kanaler och vi ber om ursäkt till alla som känt sig kränkta av filmen.”

Enligt en FN-rapport från 2013 har 99 procent av kvinnor i Egypten utsatts för någon typ av sexuella övergrepp eller trakasserier, skriver BBC.

Alicia Price

Reporter

alicia.price@resume.se

Ämnen i artikeln:

Citroën

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.