Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Civil Rights Defenders uppmanar stockholmarna att släppa fångarna fria

Publicerad: 17 juni 2019, 07:17

Med utomhuskampanjen "Hjälp oss låsa upp!" kallar Civil Rights Defenders på stockholmarna att stå upp för de som fängslats för att de stått upp för grundläggande fri- och rättigheter.


Ämnen i artikeln:

Civil Rights DefendersCannes LionsReklamRBK

Fängslad på livstid och torterad efter att ha rapporterat om övergrepp från polis och rättsväsende i Kirgizistan, risk för två års fängelse i Burma för att ha framfört en satirisk teaterpjäs mot militärregimen, gripen och kvarhållen på grund av sitt arbete mot rekrytering av barn till väpnade grupper i Venezuela. Sådan är verkligheten för några av världens människorättsförsvarare.

Nu vill Civil Rights Defenders belysa detta genom utomhuskampanjen "Hjälp oss låsa upp!" Bakom kampanjen ligger RBK, som tidigare samarbetat med Civil Rights Defenders under skapandet av Cannes-vinnaren "Natalia Project".

– Genom pratbubblorna, placerade i miljöer som för tankarna till fångenskap, ger vi tillsammans med RBK en liten insyn i människorättsförsvararnas hårda verklighet och erbjuder samtidigt en möjlighet att stå upp för dem. För deras säkerhet och tillgång till frihet och rättvisa hoppas vi att stockholmarna väljer att vara med och stötta deras viktiga arbete, säger Anna Magnard, insamlingsansvarig på CRD, i ett pressmeddelande.

Nico Bonassi, Head of Digital på RBK, kommenterar:

– Vi är oerhört glada över att återigen samarbeta med Civil Rights Defenders, då deras sak är allas vår sak – kampen för en rättvis värld.

Arbetsgrupp:

CRD:
Mikael Ehrlington
Lisa Söderlindh

RBK:
Erik Larsson (Kreatör)
Nico Bonassi (Projektledare)
Kajsa Öijerholm (Copywriter)
Kristofer Laidva (Grafiker)

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.