Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Clara Henry öppnar julklapp med bazooka för Svenska Freds

Publicerad: 6 november 2018, 10:14

Nästa vecka lanserar Svenska Freds julkampanjen "Unboxing Vapenhandeln" där Clara Henry och Emma Sundh uppmärksammar svensk vapenhandel.


Ämnen i artikeln:

Clara HenryReklamkampanjReklam

Svenska Freds budskap är att vapenhandeln måste stoppas då Sverige med vapenexporten legitimerar auktoritära regimers förtryck och brott mot mänskliga rättigheter. Med julkampanj som har premiär måndagen den 12 november vill Svenska Freds uppmärksamma Sveriges vapenhandel.

– Vapenhandeln fortsätter att öka. Sverige är en av världens största exportörer av krigsmateriel per capita. Under 2017 exporterade Sverige vapen till krigförande länder som till exempel USA och Indien, men även till diktaturer som Saudiarabien, Thailand och Förenade arabemiraten, säger Agnes Hellström, Svenska Freds ordförande i ett pressmeddelande.

I några korta filmer öppnar influencern Clara Henry ett stort, juligt paket - som visar sig innehålla en bazooka. I nästa sekvens följer en uppmaning att stoppa vapenhandeln. Deltar i filmerna gör Clara Henry och Emma Sundh, bloggare och influencers.

– Jag minns när jag var liten och önskade mig fred, snö och nya strumpor i julklapp. Det var liksom det jag ville ha mest i hela världen. Nu när jag är äldre glömmer jag lätt bort att önska mig fred i julklapp, jag tar den för given. Därför är jag superglad att få teama upp med Svenska Freds! Deras jobb är otroligt viktigt. Jag tror att vi alla borde läsa på lite om vad svensk vapenexport faktiskt gör för att motverka fred på jorden, säger Clara Henry i en kommentar.

Svenska Freds erbjuder allmänheten att aktivt ta ställning mot svensk vapenexport och för hållbar fred i världen. Detta genom att köpa organisationens julklappar. I år har föreningen tagit fram en ekologisk tygkasse med budskapet "Yes Peace, No Tanks". Andra fredliga julklappar är gåvobevis eller boken "Den svenska vapenexporten", nu i nyutgåva i pocket, av Linda Åkerström, nedrustningsansvarig på Svenska Freds.

Svenska Freds
Caroline Leuhusen - Insamlingsansvarig/Projektledare

Crisp Film
Isa Bååth-Ardow - Producent
Tobias Bragge - Regissör
Alessandro Berellini - Director of Photography

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.