Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Coca-Cola avslöjar ingredienser

Publicerad: 5 september 2008, 05:34

På måndag startar Coca-Colas största och viktigaste kampanj i år. Då avslöjar läskjätten delar av sitt hemliga recept. – Vi förtydligar vår ingredienslista och pratar för första gången om ingredienser som karamell och vegetabiliskt extrakt, säger Hanna Sjöström, business manager.


En av annonserna i nya Coca-Cola-kampanjen.

Lastbilarna ska också bära kampanjbudskapet.

Coca-Colas konsumentundersökningar har visat att allt fler blir allt mer intresserade av vad livsmedelsprodukterna innehåller.

Därför storsatsar det multinationella läskföretaget på en global kampanj som meddelar att Coca-Cola inte innehåller några tillsatta konserveringsmedel och inte heller några konstgjorda smakämnen.

I reklamen, som omarbetats för Norden av Saatchi & Saatchi Köpenhamn, berättar dessutom företaget att Coca-Cola i Sverige görs med socker från Skåne, samt att några av ingredienserna är karamell och vegetabiliskt extrakt.

– Vi har aldrig någonsin velat prata om vårt recept, men nu förtydligar vi ingredienslistan. Färgen på produkten kommer från karamell som är världens absolut äldsta färgämne. Det har vi inte kommunicerat tidigare, säger Hanna Sjöström.

Det sägs ju att Coca-Cola även haft kokain som ingrediens. Kommentar?
–   Det har aldrig funnits kokain i Coca-Cola.

Hur går det för Coca-Cola?
– Det går fantastiskt bra. Vi ökar och driver läsksegmentet framåt. I juli hade Coca-Cola största marknadsandelen på tre år.

Kampanjen som kallas ”Pemberton-kampanjen” – efter John Pemberton som uppfann Coca-Cola – går tungt i tv under två månader (TV3, TV4 och Kanal 5) och utomhus (megasize), samt i print (exempelvis Metro, Kvällsposten och fackpress).   

Se reklamfilmen nedan:

Kampanjen kommer även att synas på Coca-Colas lastbilar, som är viktiga reklampelare.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.