Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Coop pressades av sociala medier

Publicerad: 25 februari 2010, 10:43

Leksands bröd är tillbaka i sortimentet igen hos Coop efter en segdragen och infekterad förhandling. – Vi hade aldrig klarat detta utan de sociala medierna, säger Peter Joon, vd för Leksandsbröd.


Ämnen i artikeln:

LeksandsbrödCoop

Leksandsbröd nu tillbaka i Coops sortiment.

Efter att Coop slutat sälja Leksandsbröd i sina butiker och även utövat påtryckningar om sänkt pris på 13 procent så startades Facebookgrupper mot Coop och även ett dalauppror.
– Vi avstannade leveransen det är ett normalt förfarande när man inte kommer överens i en förhandling, men nu sedan två veckor tillbaka är vi överens om att sälja Leksandsbröds varor på Coop, säger Magnus Nelin, presschef på Coop.

Varför blev förhandlingen så infekterad?
– Leksands bröd var ute och pratade i sociala medier under förhandlingen vilket inte var bra. Det är en grundprincip att man förhandlar vid förhandlingsbordet och inte i sociala medier, det är ingen bra förhandlingsprincip och inget vi uppskattar från Coop.
–  Men tycker Leksands bröd att det är bra så får det stå för dem, säger Nelin.

Leksandsbröds vd Peter Joon är mycket nöjd över att förhandlingen med Coop är avslutad.
– Coop la gliringar under våra förhandlingar om att vi på Leksandsbröd varit ute i sociala medier. Jag har varit vd på Leksandsbröd i fem år och det är första gången någon fryser vår leverans på det här sättet.
– Utan de sociala medierna och allt stöd från alla människor som stöttat oss hade det blivit svårt att klara förhandlingen med Coop. Nu finns vi i Coops butiker och vårt avtal rullar på tills vidare, säger Joon.

Hade ni klarat det här utan allt stöd ni fått från konsumenterna?
– Jag tror nog att konsumenterna har spelat en stor roll i det här och därför har jag tidigare riktat ett stort tack till dem, avslutar Joon.

Förtydligande: Peter Joon är tydlig med att Leksandsbröd själva inte tagit initiativet till den kampanj som förts i sociala medier. Den har initierats och drivits på eget initiativ av företagets kunder.

Daniel Nilsson

Ämnen i artikeln:

LeksandsbrödCoop

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.