Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Cordovan vill köpa Jerlov

Publicerad: 20 maj 2010, 12:06

Cordovan planerar förvärv. Resume.se kan avslöja att byrån är intresserad av att köpa en annan Göteborgs-byrå: Jerlov Kommunikation. Tillsammans skulle de bli en storspelare i Göteborg. – Inga kommentarer, säger Fredrik Jerlov, styrelseordförande på Jerlov.


Ämnen i artikeln:

CordovanJerlovCordovan Digital

Fredrik Jerlov. Foto: Andreas Elgstrand.

Resume.se berättade i går att Cordovan gör en nystart efter massavhoppet för en dryg månad sedan då 19 personer försvann till den nya byrån Dear Friends, startad av byggmiljonären Ola Serneke.

Cordovan Digital, Cordovan Admire och Cordovan Marketing slås ihop till Cordovan Communication som får runt 65 anställda.

– Vi var i stort sett klara med två förvärv när det här hände. Det fick vi lägga på is då, men nu tittar vi åter på nya förvärv, sa Cordovans koncernchef Rolf Jansson till Resume.se i går.

Då ville han inte berätta vilka byråer som var intressanta. Men Resume.se kan avslöja att en av byråerna som Cordovan vill köpa är Jerlov, som gått igenom ett stålbad.

Jerlov, som är mitt uppe i en flytt, tappade storkunden Västtrafik och hade ett motigt fjolår – nio tjänster har kapats på 18 månader.

Jerlov består i dagsläget av cirka 20 personer. Byrån omsatte 36 miljoner kronor senaste räkensklapsåret som avslutades sista juni 2009. Förlusten blev 1,4 miljoner. Även året dessförinnan gick byrån med närmare en miljon kronor i förlust.

Byråintäkten i år beräknad till runt 18 miljoner kronor, en klar minskning jämfört med året innan.

Byrån har dock nyligen fått en stor internationell uppdragsgivare, enligt Jerlovs tf vd Mikael Stenberg.

– Vi kan inte berätta än vilken kund det är, bläcket måste få torka först. Men det är en stor kund som ger oss bättre stabilitet i verksamheten.

Vad säger du om att Cordovan vill köpa Jerlov?

– Jag har inga kommentare till det i dagsläget.

Men känns det intressant?
– Inga kommentarer.

Inte heller Fredrik Jerlov, styrelseordförande, vill säga något om Cordovans intresse:

– Jag har inga kommentarer till det.

Resume.se har under dagen sökt Cordovans koncernchef Rolf Jansson.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.