Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

CP+B Europes kreatörsvärvning

Publicerad: 2 september 2010, 12:11

Sedan Daddy i Göteborg köptes av Crispin Porter + Bogusky har byrån växt i rekordfart. Nu värvar byrån ytterligare ett kreativt toppteam. Denna gång från Le Bureau.


Ämnen i artikeln:

Tobias CarlsonCP+B EuropeJonas WittenmarkLe BureauCrispin Porter + Bogusky

Det nya svenska kreativa topp-teamet som ansluter till byrån är Jonas Wittenmark och Tobias Carlson, senast på Le Bureau.

Duon gick ut Berghs School of Communication 2002 och har därefter jobbat som kreativt team på Mother och MC Saatchi i London samt på StrawberryFrog i Amsterdam.
De flyttade hem till Stockholm och började på Le Bureau 2007. Duon har vidare bland annat vunnit Guld i The One Show och var med och skrev ett uppmärksammat filmprojekt med Richard Gere, Kate Bosworth & Jack McBrayer som spelades in i New York i början av maj i år.

På Le Bureau har de bland annat legat bakom uppmärksammade projekt som Den Gigantiska Jointen för TV-serien Weeds för TV6 och A Non Smoking Generation-kampanjen Ugly Models med Victoria Silvstedt som modellmamma. Men nu väljer de alltså att byta byrå till CP+B Europe.

– Vi tycker CP+B känns som Sveriges mest intressanta byrå just nu, dessutom ska det bli kul att få jobba med internationell reklam igen, säger Jonas Wittenmark och Tobias Carlson till Resume.se

Jonas Hedeback , vd på CP+B Europe
– Det är givetvis väldigt roligt att få hit ett så bra svenskt team som också har en ordentlig internationell erfarenhet. Ett riktigt bra tillskott på den kreativa sidan helt enkelt.

Vilka konton kommer de att arbeta med på byrån?
– Precis som våra andra kreatörer kommer de jobba tillsammans med de flesta av våra kunder och newbiz.

Gustaf Sehlstedt, vd på Le Bureau:

– Det är givetvis tråkigt att Jonas och Tobias lämnar oss, och jag önskar dem all lycka .

Har ni några nya namn på ingång till byrån?
– Ja, vi har en del tunga namn, men dessa kan jag först presentera om någon vecka.

Tero Marjamäki

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.