Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

CP+B tappar kreatörsduo

Publicerad: 20 augusti 2014, 10:40

Copywritern Tobias Carlson och art directorn Jonas Wittenmark lämnar CP+B efter fyra år. Flyttlasset går till New York och Mother – byrån som kreatörsduon tidigare jobbade för i London.

Ämnen i artikeln:

Tobias CarlsonAnders DavidssonCP+BMotherJonas Wittenmark

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Tobias Carlson och Jonas Wittenmark har varit ett kreativt team sedan de gick ut Berghs för tolv år sedan. De har arbetat på Mother och MC Saatchi i London och StrawberryFrog i Amsterdam. 2007 flyttade de hem till Stockholm och började på Le Bureau.

Sedan 2010 har kreatörsduon jobbat på CP+B och så sent som i våras belönades de med ett guldägg i direkt kategorin för Sony Mobiles kampanj "The Great Phone Swap".

I oktober flyttar duon till New York för att arbeta på Mother som senior creatives.

Paul Malmström träffade vi redan på Mother-tiden i London och det ska bli jäkligt kul att jobba med honom. Vi har lärt oss mycket på CP+B och är mycket stolta över det vi åstadkommit för SAS och Sony Mobile. Det känns som en kul tid just nu med Stockholmssatsningen, och vi är säkra på att CP+B kommer gå utmärkt framöver, säger Tobias Carlson.

CP+B vd Anders Davidsson gratulerar duon:

– Vi är jätteglada för Jonas och Tobias skull och önskar dem stort lycka till. Att dels få återförenas med kompisar på Mother och dels få göra det i NYC är en dröm som går i uppfyllelse. Vi har haft fyra härliga år tillsammans. Jonas och Tobias har stått för några av byråns mest uppmärksammade - och belönade - koncept och kampanjer. De är uppskattade både internt och externt hos våra kunder.

CP+B är i färd med att rekrytera efterträdare och söker både innanför och utanför nätverket. I synnerhet letar byrån folk till sitt Stockholmskontor eftersom det är där de ser en ökad tillväxt och efterfrågan.

– Vi ser detta som ytterligare ett kvitto på att CP+B är rätt plats för kreatörer med höga ambitioner. Att vi kan vara en språngbräda för talanger är toppen. Ibland kan man gå vidare inom byråns olika kontor runt om i världen, ibland utanför, säger Anders Davidsson.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev